Thailands punktskatteavdelning vill föreslå ny justering av tobaksskatten för att störa nationell tobakssmuggling

Nationella -

Thailands punktskatteavdelning planerar att föreslå en ny justering av tobaksskatten för att hjälpa till att lösa stora problem, inklusive smuggling av illegala tobaksprodukter in i landet.

Avdelningsdirektör Lawan Saengsanit avslöjade att förslaget kommer att presenteras för finansministern innan det diskuteras vid ett framtida thailändskt regeringsmöte, ungefär i mars.

Förslaget syftar till att lösa problemet med smuggling av illegala tobaksprodukter från utlandet samt att betona människors välbefinnande från tobaksrelaterade hälsofrågor, betona inkomsterna för thailändska tobaksbönder och upprätthålla de inkomster som regeringen gör i inkomst från laglig tobaksförsäljning.

Enligt generaldirektören förväntas justeringen vara klar av regeringen i oktober innan den undertecknas i lag under räkenskapsåret 2022.

De senaste årens illegala försäljning av cigaretter på svarta marknaden har ofta upptäckts online via olika sociala medieplattformar. Dess popularitet har orsakat regeringen en enorm förlust på 11.26 miljoner baht i intäkter från tobaksskatt, enligt generaldirektören.

Skattedepartementet skulle därför fortsätta sin utredningsmetod för att identifiera åklagarna bakom denna illegala operation, noterade Lawan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.