Thailands ökända hasardspelsaffärsman, Sia Po, och hans 11 medarbetare greps i Bangkok för påstås vara värd för onlinespel och penningtvätt

Bangkok -

Po Arnon, offentligt känd under sitt smeknamn "Sia Po", tillsammans med sina 11 familjemedlemmar och anställda arresterades i Bangkok idag, den 4 februari, för att ha varit värd för onlinespel utan tillstånd och penningtvätt.

Gripandet ägde rum på en av Sia Pos platser på Phetkasem Road i Phasicharoen-distriktet i Bangkok vid 6:00-tiden. Hans fru, bror och svägerska som hittades på platsen togs också under polisförvar, tillsammans med ytterligare åtta anställda.

En stor summa av 2.5 miljoner baht kontanter, 9 mm skjutvapen och 11 patroner av ammunition, 65 bokbanker och 39 mobiltelefoner, till ett totalt värde av över 18 miljoner baht, upptäcktes också och beslagtogs i huset.

Polisgeneral Damrongsak Kittipat, biträdande kommissarie för Royal Thai Police Office, meddelade att de 12 arresterade personerna var bland 31 misstänkta som enligt uppgift var inblandade i ett onlinespelnätverk i Thailand.

Enligt generalen hade Sia Po och hans medarbetare drivit och publicerat annonser på hans sex spelverksamheter online sedan 2019. Polisen begärde att deras spelwebbplatser skulle stängas och började utöka utredningen för fyra månader sedan.

Sia Po var ökänt känd bland thailändare för sin gråa verksamhet. Han hade tjänat en enorm inkomst från verksamheten. Det mesta av hans inkomst hade enligt uppgift överförts till hans släktingar innan de förvandlades till värdefulla tillgångar som lyxbilar och mark, eller utdelningar som att göra meriter och donationer till olyckliga lokalbefolkning. Sia Po är en splittrande figur där många komplimangerar hans många välgörenhetsinsatser men andra tar upp var pengarna påstås komma ifrån.

Sia Po eftersöktes och arresterades av den kungliga thailändska polisen flera gånger för liknande anklagelser relaterade till hans onlinespelverksamhet och penningtvätt. Han står för närvarande inför rättsliga anklagelser från brottmålsdomstolen i två fall inlämnade av Phasi Charoens polisstation och Bang Khens polisstation.

Han och hans medarbetare anklagas initialt för att ha varit värd för och publicerat reklam om hasardspel online utan tillstånd och penningtvätt. De sitter nu i polisens förvar för vidare förhör.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.