Rayongs guvernör låser upp de flesta tidigare stängda affärer, inklusive barer, efter nio dagar utan några nya bekräftade Covid-19-fall i provinsen

Rayong, Thailand-

Rayongs guvernör meddelade idag att han efter nio dagar utan några nya bekräftade fall av Covid-19 i provinsen beordrade öppnandet av de flesta tidigare stängda företag.

Rayong hade ändrats till en orange, eller kontrollzon, den 1 februari tillsammans med andra östliga provinser som Chonburi av Center for Covid-19 Situation Administration, CCSA.

Denna förändring gjorde det möjligt för zonerna att öppna tidigare stängda företag som gym, barer, nöjesställen, skolbiografer, etc. Rayongs guvernör valde dock att endast öppna skolor vid den tiden och höll andra platser stängda av försiktighetsskäl. Detta lämnade Rayong som den enda orange zonen som valde att lämna underhållning och liknande platser stängda, vilket guvernören har möjlighet att göra. (Bangkok, som en röd zon, har också fortfarande barer och nöjesställen stängda och tillåter inte försäljning av alkohol på restauranger)

Beslutet var inte populärt med många invånare som klagade på att de förlorade pengar och helt enkelt kunde resa till närliggande Pattaya för att dricka eller besöka andra företag som kunde öppna. Rayong Department of Public Health betonade dock att de ville säkerställa att situationen verkligen var säker innan de gjorde det.

Dagens order tillåter nästan alla tidigare stängda verksamheter att öppna, förutom hönskampfält, fiskkampplatser och liknande djurevenemang som lockar till illegalt hasardspel. Olagligt spelande får skulden för majoriteten av de senaste fallen av Covid-19 i provinsen.

Nöjesställen kan öppna till 11:00 men måste följa Covid-19-reglerna som maskbärande, social distansering, temperaturkontroller, använda Thai Chana för att checka in i lokalen och mer. Restauranger kan också sälja alkohol igen och servera inne på middagar fram till 11:00 också.

Ordern tillåter också att andra ställen som tidigare stängts, som amulettbutiker och gym, öppnar, med omedelbar verkan. Bangkok är för närvarande en röd zon med nöjesställen stängda.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/