Kungliga thailändska polisen tillkännager arresteringar i två onlineinvesteringsbedrägerier med mer än 550 miljoner baht i skadestånd

Bangkok -

Den kungliga thailändska polisen tillkännagav idag, den 10 februari, konfiskeringen av två investeringsbedrägerier online, som skadade tusentals offer som enligt uppgift förlorade mer än 550 miljoner baht.

I det första fallet greps två påstådda bedragare för att ha lockat offer till en investering i ett onlinespelsföretag som heter "Lucky Doga". Enligt offrens uttalande blev de lurade att köpa en virtuell hund i Lucky Doga-spelet och de skulle kunna tjäna en vinst när de sålde hundarna till andra medlemmar.

Men de påstådda bedragarna skulle sätta in de virtuella hundarna i systemet och sätta dem till ett högt pris. De skulle sedan enligt uppgift stänga av systemet och försvinna när offren bestämde sig för att göra ett köp, tjäna de påstådda bedragarna en betydande summa pengar och lämna säljaren utan någon virtuell hund eller chans att sälja dem för en högre vinst.

Den första undersökningen avslöjade att Lucky Doga-spelet grundades i maj 2020 och hade tjänat mer än 50 miljoner baht inom 4 månader från mer än 500 offer, många av dem människor desperata efter att försörja sig efter att Covid-19-pandemin ödelade många affärssektorer . Ett 40-tal offer har hittills lämnat in en anmälan till en polisstation i hela landet

De två misstänkta hade mer än 10 miljoner baht i omlopp på sina bankkonton, enligt utredningen. De nekade dock till en början alla anklagelser innan de fördes till polisstationen för vidare förhör. De namngavs inte i pressen.

I det andra fallet greps tre påstådda bedragare efter att de enligt uppgift drivit ett bedrägeriföretag som heter "S Club". Undersökningen avslöjade att gruppen skulle övertala offer att delta i seminarier i olika provinser innan de lurade dem att investera med S CLUB, ett företag som tillät kunder att spela på onlinekasinon från hela världen.

Investeringen omfattade nio olika paket, från 21,000 5,000,000 baht till 10.5 5 15 baht. Gruppen skulle också lova en utdelning på XNUMX procent av sin investering per månad. Investeraren skulle också tjäna en extra vinst om de kunde bjuda in andra att gå med i verksamheten i en takt på XNUMX till XNUMX procent av investeringspengarna.

Offret hävdade dock att de bara tjänade lite vinst i det tidiga investeringsskedet, men de påstådda bedragarna skulle senare bli utom räckhåll, avbryta alla sina kontaktvägar och så småningom fly. Det var mer än 400 offer som påstod sig vara medlemmar och hade förlorat mer än 500 miljoner baht på den påstådda bedrägliga verksamheten.

Polisen fortsätter att följa upp dessa och andra fall, inklusive "Shopping Mall"-applikationsbluffen som vi rapporterade om tidigare idag här.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.