Phayaos provinsguvernör avlider i cancer

Phayao, Thailand-

Phayaos provinsguvernör, Kamol Chiangwong, ska ha gått bort i cancer i natt på Phayaos sjukhus.

Phayao ligger i övre norra Thailand nära Chiang Mai och Chiang Rai. Fram till 1977 var provinsen en del av Chiang Rai i åttio år tills den separerades. Provinsen gränsar också till Laos i nordost. Provinsen är känd för Wat Si Khom Kham som har den största Buddha-statyn av Lanna Thai, även känd som Phra Chao Ton Luang. Området är också känt för nationalparken Doi Luang.

Guvernören, som var 59 år gammal, hade kämpat mot metastaserad gallvägscancer sedan den 27 januari 2021. Han dödförklarades på intensivvårdsavdelningen klockan 8 i går kväll, den 49 februari 13 på Phayao Siri-sjukhuset. Läkare sade enligt uppgift att guvernören dog fredligt.

En kunglig badceremoni kommer att äga rum i kväll i Wat Sri Khom Kham i Mueang Phayao-distriktet och en kremeringsceremoni är planerad till den 20 februari. Istället för kransar eller donationer har provinsen bett de som vill hjälpa till att donera medicinska förnödenheter och material till Phayaos sjukhus istället.

Guvernören hade varit i positionen sedan oktober 2019 och hade tidigare tjänstgjort som vice guvernör i Nan, Samut Prakan och Roi Et.

Fotokredit: Khaosod

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/