Soi Dog Foundation startar en mobil klinik på Koh Samui

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog. Deras uttalanden och åsikter är deras egna.

Soi Dog Foundation har startat en mobil steriliserings- och vaccinationsklinik på Koh Samui i samarbete med Koh Samui kommun och lokala djurräddningsgrupper. Tillsammans siktar de på att kastrera och vaccinera 6,000 21 gatudjur på ön som en del av ett projekt som är planerat att pågå till den XNUMX juli.

 

Kliniken ligger för närvarande i Wat Bo Phut fram till den 3 mars och kommer att återupptas mellan den 9-31 mars. Den kommer sedan att flytta till Wat Si Thaweep mellan 6-28 april och 4-26 maj. Slutligen kommer den att flytta till Wat Samret mellan 1-23 juni och 29 juni-21 juli. 

 

Djurräddningstjänstemän kommer att undersöka och plocka upp gatuhundar och katter från hela ön innan de förs till den mobila kliniken för sterilisering och vaccination. 

 

Djurägare och gatudjurmatare är inbjudna att också ta med sina hundar och katter till kliniken. Hundar måste väga minst 3 kg och katter måste väga minst 1 kg. Ägare och matare uppmanas också att undanhålla mat från hunden eller katten efter midnatt natten innan deras steriliseringsoperation för djurets säkerhet. Alla djur kommer att få kostnadsfri vård; donationer tas dock emot tacksamt och går direkt till Soi Dogs arbete för att förbättra gatudjurens välbefinnande i Asien. 

 

Soi Dog höll tidigare en mobil klinik på Koh Samui mellan 2017 och 2018 och kastrerade och vaccinerade totalt 8,013 19 djur. Men sedan utbrottet av Covid-XNUMX har antalet gatuhundar och katter där ökat kraftigt och stiftelsen får ett växande antal anmälningar om sjuka, skadade och övergivna djur på ön i akut behov av hjälp. Många hade ägare eller matare som har förlorat sin inkomst mitt i pandemin och sedan lämnat ön.

 

I november förra året träffade Soi Dog Koh Samui kommun och lokala djurräddningsgrupper för att diskutera hur varje organisation bäst skulle kunna bidra till att hjälpa djur i nöd och hållbart minska antalet gatuhundar och katter som helhet. Soi Dog förklarade att, om ön ska kontrollera dessa populationer på lång sikt, måste ett program för CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return) fortsätta efter det gemensamma projektet avslutas i juli. 

CNVR ligger i framkant av Soi Dogs verksamhet och har visat sig vara det mest etiska och effektiva sättet att hantera gatuhundar och kattpopulationer. Stiftelsen firade nyligen en halv miljon gatudjur som kastrerats genom sitt CNVR-program sedan 2003 – mer än någon annan organisation i världen.

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/