Kungliga thailändska polisen rapporterar gripanden av tre misstänkta i två fall av påstådda bedrägerier med shopping på nätet av lyxiga handväskor

Bangkok -

Den kungliga thailändska polisen meddelade idag, den 17 februari, två arresteringar av misstänkta efter att ha hackat konton på sociala medier för att sälja lyxiga handväskor för kvinnor, vilket orsakat cirka tiotals miljoner baht i skada.

Två misstänkta greps i det första fallet av påstådda bedrägerier på nätet. De ska ha slumpmässigt hackat ett konto med många följare och vänner på flera sociala medieplattformar, särskilt på Facebook, Instagram och Line innan de upprepade gånger publicerade bilder och meddelanden av märkeshandväskor till försäljning.

Många intresserade följare av de hackade kontona skulle kontakta de påstådda bedragarna och göra ett köp. Påsarna levererades dock inte. Det var enligt uppgift cirka 17 offer som lämnade in polisanmälningar vid lokala polisstationer i hela landet. En av de misstänkta hade tidigare gripits för liknande anklagelser i en ansiktsmaskbedrägeri och beviljades borgen genom domstolens beslut innan han till synes begick ett annat onlinebedrägeri.

I det andra fallet greps en 34-årig thailändsk kvinna, vars namn inte uppgavs av myndigheterna, i en liknande bluff. Hon skulle enligt uppgift publicera försäljningen av begagnade lyxväskor på Facebook. Efter att många visat sina intressen och överfört pengar levererades ingen av produkterna och hon skulle bli oåtkomlig.

Den utökade utredningen avslöjade också att kvinnan enligt uppgift ständigt begått säljbedrägerier på nätet tills hon så småningom greps av polisen. Alla tre misstänkta greps för ytterligare förhör under överinseende av den kungliga thailändska polisen och för rättsliga förfaranden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.