Thailands premiärminister välkomnar första lott av Covid-19-vacciner från kinesiska Sinovac-företaget, rapporterade Covid-19 daglig sammanfattning

FOTO: Thairath

Nationella -

Thailand upptäckte 71 inhemska infektioner bland 93 nya fall av Covid-19 Coronavirus under de senaste 24 timmarna, rapporterade Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i morse den 24 februari.

Cirka 59 lokala infektioner var in-/sjukhusfall som upptäcktes i Samut Sakhon med 51, Ayutthaya med 5, Bangkok med 2 och Pathum Thani med 1. Alla patienter är nu isolerade på lokala sjukhus och fältsjukhus för behandling under tillsyn av folkhälsomyndigheter. Ett sjukhusfall inkluderar de som hittats genom kontaktspårning.

De övriga 12 infektionerna rapporterades under proaktivt fall i lokala samhällen, särskilt på lokala marknader, fabriker och migrantarbetares sovsalar, i Pathum Thani med 6, Samut Sakhon med 5 och Nonthaburi med 1. De flesta av dem var asymtomatiska. Alla av dem är nu isolerade vid statliga provinskarantäner och fältsjukhus.

Från och med i morse har premiärminister Prayut Chan-O'Cha, tillsammans med thailändska folkhälsotjänstemän och den tillförordnade kinesiska ambassadören Yang Xin, välkomnat de 200,000 19 skotten av Sinovacs Covid-675-vaccinleverans på Suvarnabhumi flygplats, skickad via Thai Airways fraktflyg TG19 , under projektet "Covid-XNUMX vaccination: Returning Smiles to Thailand".

Under ceremonin tackade premiärministern också tjänstemän från folkhälsoministeriet och alla relaterade avdelningar som arbetade igenom alla procedurer för att transportera vaccinerna säkert och framgångsrikt. Han tackade också den kinesiska regeringen för att de skickade ut den första lotten till Thailand denna månad.

Alla vacciner kommer att lagras i DKSH:s Covid-19-vaccinlager i Bangnadistriktet innan de distribueras till 13 prioriterade provinser, inklusive Chonburi, av hälsomyndigheter.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.