Prodemokratisk grupp avslutar sin 17-dagars 250 km långa marsch vid demokratimonumentet i går, fler framstående protestledare anklagade för lesemejeste lag

Bangkok -

En pro-demokratisk grupp, med titeln "Walk Through the Sky: Return Power to the People", avslutade sin nästan 250 kilometer långa protestvandring från Nakhon Ratchasima igår, den 7 mars, vid demokratimonumentet i Bangkok.

Gruppen började den 17:e vandringsdagen från Kasetsart-korsningen runt 9:00. och anlände till sin slutdestination runt 3:00 då de också slog sig ner och startade offentliga aktiviteter och tal av demonstranterna.

Aktiviteterna under hela dagen kretsade kring deras kärnkrav om premiärministerns avgång, ändringen av den nuvarande konstitutionen, reformen av Thailands högsta institution och frigivningen av fängslade fångar som åtalats för paragraf 112 i lagen om majestät.

Den framstående protestledaren Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa höll ett tal för att avsluta evenemanget och uppmanade alla prodemokratiska anhängare att kämpa för frihet, sann rättvisa och jämlikhet. Pai Dao Din avbröt den fredliga demonstrationen runt 9:00. innan de ber demonstranterna att samlas igen i morse för att marschera till brottmålsdomstolen.

Dagens marsch startade vid Ladoprao MRT-station kl. 9:00 för att ge moraliskt stöd till 18 protestledare och medlemmar av United Front of Thammasat University and Demonstration (UFTD), som kommer att höra ett domstolsbeslut om deras prodemokratiska sammankomst den 19:e och 20:e september förra året.

Från och med klockan 11:00 har åklagare sagt att de kommer att gå vidare med åtal mot tre huvudsakliga UFTD-ledare, inklusive Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa och Panupong "Mike Rayong" Jardnok, och uppvigling anklagelser mot de återstående 15 politiska aktivisterna.

Det är nu under domstolens beslut om de ska kvarhållas eller tillfälligt släppa dem mot borgen. Från och med 1:40 diskuteras beslutet fortfarande av domstolstjänstemän och kommer att uppdateras här när det har fastställts.

Uppdatering: Från och med 4:00 har de tre framstående protestledarna nekats borgen och tagits i förvar för att invänta rättegång för sina anklagelser om majestet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.