Chiang Mai rankades som mest luftförorenad stad i världen under tre dagar i följd efter att nivån av PM.2.5 dammpartiklar nått högre än 200

FOTO: Thairath

Chiang Mai -

Chiang Mai rankades som den mest luftförorenade staden i världen under tre dagar i rad av iqair.com från och med i morse, den 9 mars, med en genomsnittlig PM2.5 dammnivå högre än 200 µg/m3.

Nästan 10,000 XNUMX personer med underliggande andningssjukdomar och allergier som bor i norra provinsen Thailand har enligt uppgifter besökt lokala sjukhus på grund av deras inflammationsåterfall orsakat av den kritiska nivån av luftföroreningar i kommunområdet, enligt myndigheterna i Chiang Mai.

Enligt iqair.com hade nivån av PM.2.5-dammpartiklar i centrala Chiang Mai nått 247 µg/m3 klockan 10:00. medan nivåerna av luftföroreningar i de andra fyra mätstationerna fortfarande påverkar hälsan eftersom nivåerna registrerades mellan 90 och 113 µg/m3.

Northern Meteorological Center rapporterade att de angående föroreningsproblemen i Chiang Mai och närliggande nordliga regioner ännu inte har lösts på grund av det låga trycket i samband med torrt väder och värme, vilket hindrar smogen att ventileras.

Arbetshälsa och miljösjukdomskontroll och Chiang Mais provins folkhälsokontor rapporterade att totalt 9,234 1 patienter i provinsen led av luftvägssjukdomar, hjärt-kärlsjukdomar, ögon- och hudinflammationer orsakade av luftföroreningarna från 5 februari till XNUMX mars.

Människor rekommenderas att avstå från utomhusaktiviteter och skydda sig genom att bära masker för att förhindra överdriven inandning av dammpartiklar och föroreningar.

Pattaya News noterar att inte ett, utan två förbud mot eldning finns i provinsen, men praxisen fortsätter och verkar till stor del ignoreras eftersom bönder och andra bränner grödor i regionen, vilket sker årligen. Invånarna i Chiang Mai har uppmanat regeringen att vidta större åtgärder och kontrollera situationen, och hävdar att "förbudet" inte upprätthålls eller att många bönder helt enkelt brinner på natten när det är svårare att fånga dem.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.