Fyra meter lång kungskobra fångad i Chonburi, larmar ung man ensam i huset

FOTO: Peun Khao Rao Rak Kan

Chonburi-

En fyra meter lång kungskobra fångades vid ett hus i Bor Thong-distriktet, vilket orsakade larm för en lokalboende tidigare i veckan.

Räddningsarbetare underrättades om kungskobran i ett hus i underdistriktet Tat string tidigare i veckan.

Räddningspersonalen anlände till huset för att hitta den stora kungskobran inne i huset gömd under några förvaringslådor. Med hjälp av vad som beskrevs av räddningsarbetare som ett "professionellt ormhanteringsteam" tog det ungefär en timme att fånga kungskobran utanför huset efter att den tillfälligt lyckats undgå räddningsarbetare, som sedan ringde ormhanterarna.

FOTO: Peun Khao Rao Rak Kan

Junlajak Oermphin, 18, berättade för Associated Thai media "Jag slappade ensam inne i huset när jag hörde några ovanliga ljud och min hund började skälla och morra och rusade ut ur hemmet genom en öppen dörr."

"Jag reste mig från där jag hade legat och slappnat av och jag fick en kort skymt av ormens baksida när den slingrade sig under förvaringslådor, vilket gjorde att jag blev orolig. Det här var första gången i mitt liv som jag såg en orm i denna storlek och eftersom jag hade varit ensam hemma bestämde jag mig för att ringa efter hjälp från lokala myndigheter.” avslutade Junlajak.

Kungskobran kommer att släppas tillbaka till en lokal skog, enligt Peun Khao Rao Rak Kan räddningsteam, och skadades inte.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

 

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.