Thailändsk soldat hedrad av thailändare och militärenhet efter att på ett säkert sätt rädda fyra kattungar instängda i en sjunkande båt i Satun

Satun –

Menige Thasapon Sa-ai, 23, fick nationellt beröm och en utmärkelse från Third Navy Region idag, den 12 mars, efter att han säkert räddat fyra kattungar instängda i en brinnande båt i Satunhavet tidigare denna månad.

Händelsen blev allmänt populär på sociala medier efter att privatpersonen fångades simmande för att rädda fyra katter efter att ha lämnats på en sjunkande fiskebåt och tagit dem tillbaka till en militärbas.

Efter att talade sa soldaten att han fick order om att övervaka en fiskebåt som av misstag hade fattat eld. Alla de åtta passagerarna räddades säkert och fördes upp till stranden när Thasapon hörde en grupp katter gnälla från vattenskotern.

Han bestämde sig för att simma fram och tillbaka flera gånger för att lyckas få ut alla skrämmande djur ur den sjunkande båten. Alla togs sedan till en veterinär för en kontroll innan de stannade på sin militärbas i La-Ngu-distriktet för sjukvård och väntade på sin ägare.

Den 23-årige soldaten erkände att det han gjorde bara var för att rädda liv och förväntade sig aldrig att få så mycket positiv feedback och beröm från alla på sociala medier.

Amiral Choengchai Chompheeng, befälhavare för den tredje marinregionen, överlämnade idag den heroiske soldaten med ett hederscertifikat, och han beundrade Thasapon och hans goda gärningar för att han frivilligt simmade outtröttligt för att hjälpa de stackars kattungarna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.