En tillbakablick på den här veckan förra året när Pattaya och Thailand började stängas av för Covid-19

Thailand-

Följande är en ny funktion, som bara startade förra månaden, som kommer att ansluta sig till våra andra återkommande veckofunktioner som Reader Talkback, Editorials, En titt på veckan som kommer i nyheter och sammanfattningar av de bästa nationella och lokala berättelserna.

Det här nya avsnittet tar en tillbakablick på nyheter från samma period förra året (och ibland olika tidsfönster, som sex månader eller tre månader) för att se hur saker och ting har förändrats, för att följa upp berättelsernas utveckling, samt titta på potentiellt brutna löften eller saker som inte ägde rum i Pattaya och Thailand.

Eftersom vi publicerar dussintals artiklar i veckan är detta ett snabbt sätt för människor att ta en titt på vilka de största berättelserna var för ett år sedan, som valdes av vår redaktion, och hur de påverkar oss idag och relaterar till aktuella nyheter. De är inte i någon speciell ordningsföljd. Den här veckan täcker vi den tredje veckan i mars 2020.

Denna speciella vecka förra året var en historisk: barer, nöjesställen och andra platser var stängda i "två veckor" på grund av Covid-19, som senare blev en fullskalig nedläggning av all icke-nödvändig verksamhet och ledde till en nästan fyra månaders stängning för Pattayas berömda nöjesställen.

  1. Alla skolor, inklusive privata, stängda i hela landet

Detta var bara en föregångare till en mycket större nedläggning som skulle följa under de närmaste veckorna av nästan allt utom viktiga butiker som livsmedelsbutiker och apotek.

Thailands utbildningsminister beslutar att stänga alla skolor, inklusive privata, rikstäckande från och med imorgon

2. Pattayas nöjesställen stänger i "två veckor"

Även om vi täckte detta förra veckan lite i förväg, samma dag förra året, den 18 mars 2020, var den första av en "två veckors" avstängning som senare blev nästan fyra månader för Pattayas nöjesställen på grund av Covid-19-problem. Eftersom restaurangerna förblev öppna ledde det också till att många använde restauranger som barer i flera veckor och resulterade i klagomål och problem tills restauranger också stängdes för att äta på några veckor senare.

Pattaya kommer att stänga alla nöjesställen, såsom barer, nattklubbar och massagebutiker till slutet av månaden

3. Restauranger varnade för att de inte skulle vara "barer"

Staden brottades med vad som skulle bli ett problem eftersom många barer med matlicenser försökte hålla öppet och legitima restauranger kämpade med vad de skulle göra om någon bara ville ha en öl. Under tiden höll myndigheterna räder trots att meddelandena var inkonsekventa. Spänningen var också hög då barer som tvingats stängas krockade med restauranger som kunde hålla öppet online med många rapporter om "bekymrade medborgare" som ringde till att arenor fortfarande är öppna, etc. En enkel titt på kommentarer från artiklar förra året kunde se att vissa människor ansåg att det var det rätta att kalla ut arenor för "sirkregler" medan en sångpublik inte höll med.

Pattaya-polisen varnar lokala restauranger - du får öppna men om du stoltserar med hälsoriktlinjerna och tillåter folkmassor kommer du att vara stängd

4. Tusentals strömmar till Koh Larn med alla nöjesställen stängda

Nyheterna var fulla av alla människor som rusade till stranden utan något annat bättre att göra, vilket ledde bara några dagar senare till att Koh Larn stängdes och några veckor senare till en mycket kontroversiell strandstängning som varade i månader.

När Pattaya City tystnar med nöjesställen tillfälligt stängda besöker tusentals Koh Larn

5. Chonburi stänger fler arenor, begränsar användningen av stranden över natten

Allt eftersom dagarna gick och saker och ting verkade bli mer allvarliga när Thailand tillkännagav fler fall dagligen, stängde Chonburi ner i stort sett all underhållning den 23 mars, ungefär en vecka efter att de stängde ner barer, nattklubbar, massagesalonger, etc. Detta visade människor läget var inte ”normalt” då många varit ute och hållit den senaste veckan minus barerna. Denna order stängde också pooler vilket ledde till månader av arga lägenhetsägare som diskuterade frågan med sin lägenhetsledning eftersom ordern stängde offentliga pooler och några lägenheter som ansåg att deras pooler var privata höll öppet, även om majoriteten stängde.

Chonburis guvernör undertecknar officiellt stängningsorder för ytterligare platser för att stoppa spridningen av Covid-19, ber folk att hålla sig utanför stränderna från 8:6 till XNUMX:XNUMX, marknadsrestriktioner

6. Amerikansk man arresterad för allmän oordning nära köpcentret Avenue

Denna speciella händelse visade att inte alla hanterade Covid-19-situationen väl. Mannen skulle senare gripas flera gånger, bland annat vid en mycket uppmärksammad incident på den amerikanska ambassaden, innan han slutligen återvände till sitt land senare under året.

Amerikansk man som greps efter offentlig oro i centrala Pattaya och skrek om coronaviruset, hade en tazer och en pistolformad tändare med sig

7. Pattaya City släpper detaljerade rapporter om situationen för Covid-19

Detta skulle börja en trend med mycket transparent och regelbunden rapportering från Pattaya City om sjukdomen, vilket också skulle leda till intensiv kontaktspårning och spårning som många tror hjälpte till att kontrollera sjukdomen i Thailand och Pattaya.

Pattaya City släpper en mycket detaljerad rapport på engelska om situationen för Covid-19 i Pattaya, höjdpunkter här

8. Pattayapolisen rensar stränderna i området eftersom många fortsätter att samlas med nästan alla andra platser för underhållning stängda.

Pattayas polis hölls upptagen veckan efter stängningarna eftersom många människor, fast beslutna att fortfarande slappna av och festa, var tvungna att skingras från parker och stränder.

Pattaya-polisen rensar Pattayas stränder och säger åt folk att gå hem när guvernörens begäran om stängning på natten börjar gälla, kommer att använda andra lagar i boken för att göra det

9. Koh Larn röstar för att stänga ön för alla besökare

Efter en vecka där öns invånare blev mer nervösa när tusentals turister, uttråkade av att allt var stängt, kom och gick till stränderna, stängdes ön.

Koh Larns invånare röstar ja till att stänga ön för alla besökare för att skydda ön, kommer att presenteras för Pattayas borgmästare och Chonburis guvernör för granskning

10. Nöddekret ska börja

Ett år senare är det fortfarande i kraft.

Regeringen kommer att utlysa nöddekret för att stoppa spridningen av Covid-19 Coronaviruset på torsdag

Det var allt för den här veckan, vi hoppas att du njöt av resan tillbaka i tiden!

 

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/