Thailand räknar med att förlora miljarder baht för andra året i rad på grund av den thailändska regeringens förbud mot "roliga" aktiviteter och fortsatta gränsstängningar under den kommande Songkran-festivalen

Nationella -

Thailand beräknas förlora miljarder baht efter att den thailändska regeringen tillkännagav förbud mot aktiviteter som vattenstänk, våtfester, skumfester och användning av pulverpasta under den kommande Songkran-festivalen för att förhindra den inhemska spridningen av Covid-19 Coronavirus, sade presidenten för University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC) idag.

Den thailändska regeringen har sagt att även om evenemang fortfarande kan organiseras måste de vara "traditionella" som bön och religiösa aktiviteter eller att visa respekt för de äldre i samhället eller städningsprojekt. Företagsägare hävdar att detta allvarligt kommer att påverka antalet människor som besöker platser som Pattaya, Khao San Road eller Chiang Mai. Tjänstemän på det thailändska kulturministeriet hävdar dock att evenemanget kan vara lika roligt utan vilda fester och fester.

President Thanawat Phonwichai betonade att den thailändska inhemska ekonomin sannolikt kommer att expandera med endast mellan 2.5. och 2.8 procent, om den inhemska turistsektorn inte har stimulerats under andra kvartalet i år.

Den nationella ekonomin kommer sannolikt också att fortsätta att falla om fas 2 av turismstimulanskampanjen "Vi reser tillsammans" fortfarande väntar och dess fas 3 inte kan lanseras i april eller om landet inte kan öppna igen för utländska turister i enlighet med TAT-målet på cirka 6 miljoner människor, enligt hans uttalande.

Thanapol Cheewarattanaporn, ordförande för Association of Domestic Travel (ADT), sa att trots att många populära turistmål har varit livlösa sedan pandemins början, förväntas en tråkig atmosfär för Songkran-festivalen nästa månad på grund av regeringens tillkännagivande.

"Privata turismsektorer väntar på regeringens svar och tillkännagivandet av fler turistförslag för att stimulera inhemsk turism bland inhemska turister, inklusive en annan fas av kampanjen "Vi reser tillsammans", sa ADT-presidenten.

Dessutom talade Sanga Ruangwattanakul, ordförande för Khao San Business Association, vidare till att färre turister förväntas besöka Khao San Road under Songkran-festivalen från 13 till 15 april på grund av restriktionerna för festivalfirandet, vilket hävdar att många människor är redo att spendera pengar kommer full en traditionell bara festival tråkig.

Presidenten sa till reportrar: "Khao San kommer att förlora cirka 80 procent av sin inkomst, jämfört med medelinkomsten för tidigare Songkran-festivaler. Det förutspås att det kommer att finnas cirka 10,000 10 turister om dagen som kommer att besöka vägen och spendera 30 miljoner baht per dag i år, vilket totalt bara orsakar 100 miljoner baht. Medan den genomsnittliga inkomsten hade överstigit 19 miljoner baht per dag före Covid-100,000-utbrottet med upp till XNUMX XNUMX turister dagligen."

Pattaya har inte uppskattat mängden förlorad inkomst från ett förbud mot stora vattenstrider och evenemang, men kommer sannolikt också att uppgå till hundratals miljoner baht eftersom staden också förväntar sig ett lätt uppslutning för en traditionell festival, så populär som den kan vara med några av de lokala expats som normalt inte njuter av den våta och vilda galenskapen av det årliga evenemanget.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.