Thailand nominerar "Tom Yum Goong" för att placeras på UNESCOs lista över immateriella kulturarv 2021

Nationella -

Det thailändska kabinettet i går, den 23 mars, godkände kulturministeriets förslag att nominera Thailands mest populära rätt, "Tom Yum Goong", för att placeras på UNESCO:s lista över immateriella kulturarv (ICH).

Regeringens talesperson Traisulee Traisoranakul uttalade efter regeringsmötet att Tom Yum Goong, eller thailändsk varm-och-sur soppa med räkor, speglar den enkla livsstilen för livsstilen i thailändska jordbrukssamhällen som bor längs floder och kanaler i centrala Thailand, som har sin egen unika kulinariska kultur relaterad till naturen.

Den lokala rätten tillagas genom att sätta färska räkor, som finns i överflöd i Thailands vattendrag, och är smaksatt med ett överflöd av lokala örter som galangal, doftande citrongräs, chili och kaffirlimeblad som vanligtvis odlas på nästan alla landsbygder. hushåll.

"Tom Yum Goong speglar därför perfekt enkelheten och livsstilen hos thailändare som alltid har varit beroende av naturen och självberoende. Rätten tjänar också många hälsofördelar”, tillade Traisulee.

Förutom att vara erkänd och uppskattad internationellt, förklarade talespersonen vidare att rätten också perfekt återspeglar buddhismens praxis bland vissa lokalbefolkning som föredrar att undvika att äta kött från stora djur under särskilda buddhistiska religiösa dagar.

Tom Yum Goong kommer nu att tävla om att ansluta sig till Khon och traditionell thaimassage i UNESCO:s ICH-lista då båda tidigare var registrerade 2018 respektive 2019.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.