Thailändsk polis skingra pro-demokrati "Thalufah Village" över natten protest i Bangkok tidigt i morse, 70 demonstranter fängslade

Bangkok -

Omkring 70 prodemokratiska demonstranter, inklusive minderåriga, fördes till Region 1 Border Police Bureau i morse, den 28 mars, efter att polisen för folkmassakontroll skingrade reformvänliga demonstranter som hade arrangerat "Thalufah Village" över natten utanför regeringshuset i veckor.

Tillslaget började runt 6:00 idag. En grupp folkkontrollpoliser ska sedan ha bett de utplacerade demonstranterna att lämna tillbaka utrymmet framför regeringshuset inom tre minuter.

Thalufah Village hade genomfört en protest sedan den 14 mars för att kräva frigivning av fängslade prodemokratiska ledare, avskaffande av sektion 112 och avgång av Prayut Chan-O'Cha. De insisterade på att de skulle arrangera protesten tills premiärministern avgick.

Enligt Thalufahs officiella konto greps cirka 70 personer, sex av dem var minderåriga, i en polisbil och fördes till gränspolisbyrån i Region 1. Advokater fick enligt uppgift inte besöka sina klienter för tillfället.

Biträdande kommissarie för Metropolitan Police Bureau (MPB) Piya Tawichai meddelade vid en presskonferens klockan 10:50 att sammankomsten var olaglig enligt nöddekretet.

Det förekom också en påstådd invasion av offentliga platser och vissa regeringskontor; stjäla egendom, elektricitet och vatten; förstörelse av regeringen och människors tillhörigheter; ansluta avloppsledningar till kanaler och allmänna platser utan tillstånd, och orsaka nedskräpning i området, enligt kommissarien.

Dessutom ska polisen ha upptäckt ett antal marijuana, sexleksaker och kondomer på platsen. Utredningsmännen undersöker och samlar nu in ytterligare bevis för att hitta gärningsmännen.

"Ett tillkännagivande om spridningen idag gjordes eftersom många människor hade problem med att resa i området och sammankomsten riskerade att sprida Covid-19 Coronavirus. Polisen gav dem lite tid att lämna men bara 4 eller 5 personer gick med på att göra det, så tillslaget var nödvändigt för att hålla området obesatt enligt lagen”, avslutade Piya.

Pro-demokratiska protestgrupper har kritiserat flytten online.

Foto med tillstånd: Thalufah

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.