Totalt 99 pro-demokratiska demonstranter fängslades i två separata poliser i går

Bangkok -

Totalt 32 pro-demokratiska obeväpnade demonstranter greps i går kväll, den 28 mars, under en annan upplösning vid "Thalufah Village"-protesten framför regeringshuset efter att de återupptog en protest, som visade motstånd mot polisen skingrade tidigare på morgonen.

Biträdande kommissarie för Metropolitan Police Bureau (MPB) Piya Tawichai berättade för Associated Press i morse, den 29 mars, att gripandet genomfördes igen eftersom vissa grupper av demonstranter ignorerade polisens tidigare spridning och återvände till platsen på eftermiddagen för att fortsätta arrangera protesten, blockerar trafiken och, enligt Piya, orsakar problem för människor som bor i närheten.

I går arresterades totalt 99 prodemokratiska demonstranter. De första 67 demonstranterna tillfångatogs tidigt i går morse när de bröt mot en allmän ordning kring masssamlingar på plats för att "stoppa spridningen av Covid-19", hävdade den kungliga thailändska polisen. Ytterligare 32 demonstranter tillfångatogs efter omgrupperingen på platsen på kvällen för att ha brutit mot nöddekretet, sjukdomskontrolllagen och marktrafiklagen, enligt MPB-kommissionären.

Enligt Thai Lawyers for Human Rights beviljades sju prodemokratiska demonstranter borgen i går kväll. De 60 som greps på morgonen hade förts till gränspatrullpolisens region 1 högkvarter i Pathum Thani medan ytterligare 32 personer fördes till Narcotics Suppression Bureau på Vibhavadi Rangsit Road.

"Polisen fick flera klagomål om högt buller och trafik, orsakade av protesterna under natten. De flesta av dem skulle till en början anklagas för att ha brutit mot lagen om kontroll av smittsamma sjukdomar och nöddekretet, säger polisens generalmajor Piya.

Samtidigt tillkännagav protestorganisatörerna i Thalufah Village också en annan sammankomst i regeringshuset den 30 mars kl. 2, när statsrådsministrarna skulle ta officiella gruppfoton.

Foto med tillstånd: Thalufah

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.