Thai Pro-democracy WeVo protestvakt, Toto, beviljades tillfällig frigivning efter att ha fängslats för påstådd misshandel av polistjänstemän under protesten i början av mars

Bangkok -

Den thailändska brottmålsdomstolen har idag, den 2 april, godkänt en tillfällig frigivning av WeVo (We Volunteer) vaktledare Piyarat "Toto" Chongthep.

Toto greps på Major Cineplex Ratchayothin i huvudstaden under en prodemokratisk marsch till brottsdomstolen sent på kvällen den 6 mars.

Enligt polisen i Bangkok, Toto och andra protestvakter bar ett vapen och överföll fysiskt flera kravallpoliser under gripandet. Han hölls frihetsberövad i Bangkoks häktningsfängelse i 26 dagar innan domstolsförhandlingen i eftermiddags.

Från och med denna kväll beviljades Toto borgen med borgenspengar på 45,000 XNUMX baht under förutsättning att han inte får bära ett vapen för att gå med i en prodemokratisk protest och inte får använda våld mot polistjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.