Thailand rapporterar 25 dödsfall och 350 skadade, totalt 348 olyckor under första dagen av Songkran-festivalen

Nationella -

Thailands avdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade idag, den 11 april, 25 dödsfall på den första dagen av "sju farliga dagar" under semesterperioden i Songkran.

DDPM:s generaldirektör Boontham Lertsukekasem höll i morse en presskonferens för att rapportera trafikolyckor under Songkran-festivalen 2021 under vägkampanjen "Happy Songkran, Safe driving, Stay safe from Covid-19", med sitt första rekord den 10 april.

Totalt 348 olyckor, 25 dödsfall och 350 skador registrerades enbart på lördagen, enligt rapporten. De vanligaste orsakerna till trafikolyckor var fortkörning, som svarade för 31.61 procent av de totala olyckorna, följt av rattfylleri med 22.99 procent.

Majoriteten av 82.91 procent av olyckorna involverade avsevärt motorcyklar. De flesta av olyckorna inträffade på raka sträckor, vilket svarade för 63.22 procent av de totala olyckorna. Cirka 39.94 procent av dem var på motorvägar medan 33.91 procent befann sig i gemenskapsbyar. Den vanligaste olyckstiden inträffade mellan 16.01 – 20.00, vilket motsvarar 27.87 procent.

Provinsen med flest olyckor och skador är Phatthalung (20 olyckor med 22 skador) medan provinserna med flest dödsolyckor är Bangkok, Chonburi och Chiang Mai (2 i varje provins).

Generaldirektören uppgav också att många motorvägar och utgående trafik var tung sedan i går kväll, särskilt rutter som ansluter till olika regioner. DDPM samordnade också med relaterade tjänstemän för att underlätta alla förare och passagerare samt för att sätta upp kontrollpunkter för att övervaka vägtrafiken och för att effektivt förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus.

"Tunga regn och åskväder rapporteras också i många delar av Thailand under Songkran, därför påminns alla om att köra försiktigt och säkert, ta hand om sig själva, följa hälsoåtgärder strikt för att förhindra spridning av Covid-19," avslutade Boontham.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.