Den här veckan förra året i Thailand nyheter: Covid-19-restriktioner, checkpoints börjar, räder mot privata fester och mer

Thailand-

Följande är en veckoartikel som tittar på samma tidsperiod SISTA år i nationella och thailändska nyheter.

Denna veckofunktion tar en tillbakablick på nyheter från samma period förra året (och ibland olika tidsfönster, som sex månader eller tre månader) för att se hur saker och ting har förändrats, för att följa upp berättelsernas utveckling, samt titta på potentiellt brutna löften eller saker som inte ägde rum i Pattaya och Thailand.

Eftersom vi publicerar dussintals artiklar i veckan är detta ett snabbt sätt för människor att ta en titt på vilka de största berättelserna var för ett år sedan, som valdes av vår redaktion, och hur de påverkar oss idag och relaterar till aktuella nyheter. De är inte i någon speciell ordning av betydelse, men är i publiceringsordning. Den här veckan täcker vi den TREDJE veckan i april 2020, som var en viktig vecka på grund av Covid-19 från söndagen den 12 april 2020 till lördagen den 18 april 2020. De är i publiceringsordning.

1. Dussintals personer arresterade under underjordiska kamerashower

Myndigheterna inledde regelbundna räder och arresteringar av människor som samlades och bröt mot utegångsförbudet i Chonburi.

Dussintals människor arresterades och bröt mot Covid-19 nöddekret som utför underjordiska kamerashower i Chonburi

2. Alkoholförsäljning förbjuden i hela landet i Thailand

Förmodligen, tillsammans med poolförbud för lägenheter, den minst populära begränsningen förra året. När Thailand kämpar mot Covid-19 ett år senare, låt oss ändå hoppas att den här inte kommer tillbaka.

Alkoholförsäljning är nu förbjuden över hela landet i Thailand för att motverka sammankomster

3. Pattaya City börjar checkpoints

Ännu en impopulär begränsning, låt oss återigen hoppas att dessa inte behöver återvända i år.

Pattaya City Checkpoints och stängning börjar onsdag, inte tisdag, på eftermiddagen

4. Hemlösa problem växer i Pattaya

Ett år senare är det något bättre men om den nuvarande omgången av Covid-19-infektioner orsakar omfattande restriktioner eller stängningar kan detta bli ett problem igen.

Hemlösa problem växer snabbt i Pattaya på grund av Covid19, lokala invånare ber stadens tjänstemän att vidta åtgärder

5. Chonburi upprätthåller inga aktiviteter på stranden

Förhoppningsvis stänger inte stränderna i år. Detta var en annan impopulär regel förra året eftersom de sparkade bort alla från gångvägarna och fick dem att gå i andra områden.

Pattaya City Law Enforcement gör det klart - INGA aktiviteter på strandområdet och gångvägar, inklusive träning - de är stängda

6. Man knivhugger kvinna till döds offentligt i Pattaya

Detta var en stor icke-covid-berättelse förra året.

Man misstänkt greps efter att ha knivhuggit en 50-årig thailändsk kvinna på en väg i Pattaya i morse

Man som knivhögg kvinnan till döds på den offentliga gatan i Pattaya var före detta make, ska erkänna brott

7. Pattaya-polisen slår till mot illegal insamling av utlänningar som dricker

Det var många sådana förra året, förhoppningsvis händer det inte i år.

Pattaya-polisen arresterar tretton utlänningar som hittats dricka och ha ett poolparty på hotellresort

Det var allt för den här veckan...ett år senare möter vi återigen Covid-19 i Thailand, även om det jämfört med förra årets restriktioner är mycket bättre...för nu.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/