Hus och grödor i norra och nordöstra Thailand har förstörts efter tropiska stormslag under de senaste veckorna

FOTO: Thairath

Nationella -

Flera hus och grödor i norra och nordöstra Thailand förstördes efter att en tropisk storm har drabbat landet de senaste veckorna.

Timmar av kraftigt regn och stormar hade orsakat jordskred i ett område i Thoeng-distriktet i Chiang Rai-provinsen sedan tidigt på söndagen den 18 april. Två hus uppges ha förstörts av närliggande kollapsade murar och fem andra har svepts bort av stormen, enligt Village Headman Narongchai Jaroonsakulwong.

Flera hus, grödor, boskap och lokala fordon skadades också och förlorades. Stora träd sågs också falla ner och blockera trafiken sedan i går morse. De lokala myndigheterna ska ha rusat för att ta bort dem efter att ha rapporterats om händelsen. Inga personskador har rapporterats hittills, enligt deras uttalande.

FOTO: INN News

Samtidigt, i Nakhon Ratchasima, har Nakhon Ratchasimas guvernör tillsammans med relaterade högre tjänstemän besökt flera områden i Khonburi-distriktet i går för att ge moraliskt stöd till bönder som har drabbats av den tropiska stormen.

En 65-årig lokal bonde, Thongmoun Kamdang, sa att hans fruktodlingar med jackfrukter som han hade odlat i fyra år förstördes svårt av det konstanta regnet. "Frukterna var nästan mogna och läckra. Vi var på väg att skörda dem inom kort, tyvärr kom stormen och förstörde dem alla, sa han.

FOTO: INN News

Mer än 300 hus utplånades också och 164 hushåll har förlorat sina hem i 5 underdistrikt och 15 byar i Sakon Nakhon-provinsen. Alla av dem togs om hand av lokala myndigheter under godkännande av guvernör Monsit Paisarnthanawat. Han och hans arbetskommitté gjorde också ett besök i de skadade områdena för att distribuera förnödenheter och ge moraliskt stöd till lokalbefolkningen.

Dessutom rapporterade Thai Meteorological Department (TMD) utbrott av åskskurar med byiga vindar och isolerade kraftiga regn förutspås för övre Thailand. Människor bör akta sig för de svåra förhållandena. Jordbrukare bör förbereda sig på skördeskador även denna vecka.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.