Invånare i Naklua klagar över påstådd prostitution som äger rum i området trots Covid-19-åtgärder

Pattaya –

Invånare i Naklua-området har klagat på att fler än 50 prostituerade påstås arbeta framför "stängda" karaokesalonger i Naklua i ett ökänt område som kallas "Nakata", eller Soi Esso, trots de senaste Covid -19-beställningarna.

Thailands centrum för COVID-19 situationsadministration (CCSA) har utfärdat en order för 18 provinser i den röda högsta kontrollzonen (färgkodade zoner som kräver begränsningsnivåer) som omfattar hela Chonburi, Pattayas hemprovins.

Ordern inkluderar stängning av nöjesställen, pubar, barer och karaokesalonger bland andra åtgärder som att förbjuda försäljning av alkohol på restauranger och att i princip alla butiker ska vara stängda mellan 11:00 och 4:00. Dessutom, Chonburi tjänstemän stängde även massagebutiker, pooler, biografer och några andra platser.

Men i går kväll (23 aprilrd), inspekterade lokala medier inklusive The Pattaya News ett område bakom en populär bensinstation i Naklua efter klagomål från lokala invånare om att påstådda prostituerade fortfarande arbetade, trots stängningsbesluten.

Området brukade vara en berömd plats med massor av prostituerade som kallas "Nakata", enligt klagomålen. Många karaokesalonger stängdes tidigare efter att rättsliga åtgärder enligt uppgift vidtagits mot operatörer som arbetar med prostituerade. Detta särskilda område, enligt klagomål från lokalbefolkningen, är främst för thailändska kunder och inte utländska turister. Området kallas ibland för "Soi Esso" lokalt.

I går kväll såg reportrar vad som verkade vara mer än 50 personer på båda sidor om vägen framför dessa stängda karaokesalonger. De flesta av dem bar inte ansiktsmasker eller social distansering och verkade aktivt leta efter kunder, utan rädsla för Covid-19.

Lokala invånare uppmanar poliser att undersöka eftersom de är rädda för den potentiella spridningen av Covid-19 i området.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
3.17 (6 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.