Två lastbilschaufförer greps i provinserna Nong Khai och Chonburi för att ha transporterat och innehaft stora mängder metamfetamin och marijuana

Chonburi –

Banglamungs polis, tillsammans med Narcotics Control Board i Nong Khai-provinsen, tillkännagav i går, den 24 april, ett omfattande narkotikagripande av 1,800,000 165 XNUMX piller metamfetamin och XNUMX gram torkad marijuana i provinserna Nong Khai och Chonburi.

Den första fångsten ägde rum vid en narkotikakontrollstation vid Nong Khai-gränsen den 21 april. Omkring 1,800,000 XNUMX XNUMX metamfetaminpiller upptäcktes insvepta i vita gödningssäckar, täckta med ett tjockt lager svarta plastpåsar i en tankbil.

Föraren Songkram Chanpaeo, 47, tillfångatogs och ska ha erkänt att han skulle leverera eldningsolja från Chonburi till Laos innan han hyrdes för 50,000 XNUMX baht av en annan förare vid namn Somchai för att bära ett stort antal droger i fordonet från Laos till Udon Thani-provinsen. Han var på väg mot en mötesplats i Udon Thani men fångades i Nong Khai av polismyndigheterna.

En ytterligare utredning ledde till gripandet av föraren i fråga, Somchai Chokemhor, som enligt uppgift skulle återvända till sitt företag i Chonburi fredagen den 23 april. Han tillfångatogs när han stannade vid en bensinstation i Banglamung-distriktet.

Polisen genomförde sedan en husrannsakan hos honom och träffade hans laotiska fru och hans treårige son. Omkring 165 gram torkad marijuana upptäcktes också i rummet och ytterligare 400,000 47 meth-piller hittades i hans fordon. Den misstänkte XNUMX-åringen hävdade att marijuanan kokades för att drickas som medicin. Han ska också ha erkänt att han handlat med den tidigare arresterade föraren för att bära ett stort antal meth-piller in i kungariket.

Alla illegala droger som hittats beslagtogs. Somchai åtalades för att ha innehaft kategori 5-narkotika av cannabis och kategori 1-narkotika av metamfetaminpiller.

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.