Thammanat diskvalificeras inte som MP och biträdande jordbruksminister för australiensisk narkotikadom

Bangkok -

Brottsdomstolen dömde idag, den 5 maj, till förmån för vice jordbruksminister Thammanat Prompao, och konstaterade att hans fällande dom för ett australiensiskt narkotikafall inte diskvalificerar honom som biträdande minister i Thailand.

År 1993, enligt uppgift erkände Thammanat att ha konspirerat för att importera en mängd heroin till Australien i november samma år, en australisk domare dömde Thammanat till sex års fängelse 1994 och utvisade honom från Australien efter att ha suttit i fängelse i fyra år i Sydney. Thammanat har sedan dess ifrågasatt vissa aspekter av det här fallet och hävdat att han blev vilseledd av andra, bland annat påståenden som försökte tona ned fallet. Hans påståenden i gengäld ifrågasattes av australiensiska tjänstemän och media.

Fallet uppmärksammades allmänt under en misstroendedebatt i februari förra året. Thammanat förnekade dock alla anklagelser och resonerade att mängden heroin som australiensiska myndigheter upptäckte var mjöl och att han var en lågnivåperson och vilseledd av andra och försökte hävda att han var ett offer.

Anklagelsen lades upp i thailändsk brottmålsdomstol av medlemmar av oppositionella partier och bad domstolen att avgöra om de australiska domstolarnas fällande dom skulle diskvalificera honom som politiker.

Brottsdomstolen fann dock inte diskvalificera honom för sina befattningar. Enligt dagens domstolsbeslut sköttes hans fall av en utländsk domstol, därför har fällande domen ingen effekt på hans positioner i Thailand. Han förblev därför sin ställning som parlamentsledamot för Palang Pracharath-partiet och biträdande jordbruksminister.

Reaktionen på sociala medier, särskilt från oppositionen och hans kritiker, var snabb och negativ. Thammanat anses vara en mäktig och kritisk medlem av den nuvarande regeringen överlag.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.