Den prodemokratiska aktivisten "Rung" meddelar att hon har testat positivt för Covid-19 Coronaviruset efter att ha tillbringat tre månader i fängelse

FOTO: iLaw

Den nyligen frigivna demokratiaktivisten, Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, tillkännagav via sina konton i sociala medier i morse, den 12 maj, att hon har testat positivt för Covid-19-coronaviruset, efter att ha tillbringat 50 dagar i fängelse i väntan på rättegång för majestetiska anklagelser.

Enligt hennes tidslinje var Rung räddas från Central Women's Correctional Institution innan han besökte brottmålsdomstolen och sjukhuset Praram 9 den 6 maj. Hon var hemma från den 7:e till den 9:e maj. Den 10 maj lämnade hon hemmet för ett genomkörande Covid-19-test.

Igår, den 11 maj, gick hon till Klongprem Central Prison där hennes medaktivister, Parit "Penguin" Chiwarak och Chaiamorn "Ammy the Bottom Blues" Kaewwiboonpan, släpptes tillfälligt.

Rung var där från 6:30. till 8:30, då hon informerades om sitt Covid-19-testresultat. Hon sa att hon inte hade några andra misstänkta symtom snarare än att hon blev väldigt trött när hon var på fängelset i tisdags.

För närvarande är hon inlagd på Thammasat Universitetssjukhus för Covid-19-behandling.

Bortsett från den kvinnliga aktivisten, bekräftas flera framstående pro-demokratiskt fängslade demonstranter också med Covid-19 positiva resultat i Bangkok Remand Prison, nämligen Chookiat 'Justin' Saengwong, Parinya 'Port Faiyen' Cheewinpatomkul och Arnon Nampa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.