Över hundra illegala Myanmar-migranter arresterades i går i Kanchanaburi, efter intensiva militära tillslag i landet

FOTO: Thairath

Kanchanaburi –

Totalt 138 illegala migranter från Myanmar greps medan de enligt uppgift smugglades in i kungariket via en naturlig väg i Mueng-distriktet i Kanchanaburi igår, den 12 maj.

Kanchanaburi gränspatrullsoldater började undersöka när de underrättades runt 5:00 från en orolig medborgare om att ett antal illegala invandrare från Myanmar smugglade in i landet genom en naturlig stig nära Ban Pratu Dans gränsområde.

Den första gruppen av 29 migranter från Myanmar, inklusive 18 män, 11 kvinnor och en lokal guide fångades gömd i en lund runt området. Enligt polisen ska de inte ha några pass eller inresehandlingar.

Alla fördes till Ban Phu Nam Ron Border Community Market för kontroll av kroppstemperatur och hälsokontroll innan de fördes till den lokala polisstationen anklagad för att olagligt ha tagit sig in i kungariket utan tillstånd och för att ha brutit mot förordningen från kommittén för smittsamma sjukdomar i Kanchanaburi Provins.

FOTO: Thairath

Den andra gruppen på 28 migranter från Myanmar greps samma dag i Lat Ya-distriktet i Mueng Kanchanaburi-distriktet. Enligt den första utredningen tog de alla en 4-dagars promenad genom en naturlig stig och en lokal guide skulle leda dem till upphämtningsstället. De betalade cirka 13,000 20,000-XNUMX XNUMX baht till en Myanmar-handlare innan smugglingen. De var på väg till jobbet enligt uppgift i Samut Prakan när gränspolisen hittade och grep dem för rättsliga förfaranden.

Dessutom hittades cirka 77 illegala invandrare i Thong Pha Phum-distriktet samma kväll, vilket markerade totalt 138 burmesiska arresteringar i går.

Antalet medborgare i Myanmar som fångats när de korsar gränsen har ökat avsevärt sedan landets militärregering tillkännagav ett våldsamt tillslag mot civilt motstånd efter kuppen i februari. Detta har lett till oro från thailändska regeringstjänstemän att några av migrantarbetarna kan bära på Covid-19, inklusive potentiella varianter av oro.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.