Ytterligare 500,000 XNUMX doser av Sinovac anländer till Thailand i dag

Thailand-

Folkrepubliken Kinas ambassad uppgav på sociala medier tidigare i eftermiddags, den 14 maj 2021, att den senaste satsen på 500,000 XNUMX doser av Sinovac hade anlänt till Bangkok från Kina tidigare idag.

Detta kommer när Thailand påskyndar sina ansträngningar att vaccinera inom kungariket, särskilt Bangkok, eftersom ett aktuellt utbrott av infektioner i landet orsakar ytterligare skada på ekonomin och potentiellt kan slå tillbaka planerna för att återuppta den välbehövliga utländska turismen senare i år.

Detta kommer också bara några veckor innan doser av lokalt producerad Astrazeneca kommer att finnas tillgängliga i landet, med tillverkare som uppgav till pressen tidigare denna månad att det inte har förekommit några bakslag eller förseningar med denna plan.

Doserna kommer att genomgå standardkvalitetsgranskning av folkhälsoministeriet innan de distribueras till provinser och områden, som bedöms av Department of Disease Control, för att hjälpa till att kontrollera det nuvarande Covid-19-utbrottet i Thailand. Pattaya förväntas få minst 20,000 19 doser av denna nuvarande batch, noterar The Pattaya News, som både en "djupröd" zon enligt den thailändska regeringens nuvarande Covid-XNUMX färgkodningsskalor som rangordnar provinser baserat på en mängd olika faktorer kring sjukdomen och som en prioriterad zon för ekonomisk tillväxt.

Den stora majoriteten av doserna förväntas dock distribueras i samhällen i och runt Bangkok-området som för närvarande upplever lokaliserade infektioner och utgör majoriteten av utbrotten i landet.

Fotokredit: kinesiska ambassaden Bangkok.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/