Äldre Chonburi-kvinna bränner ner sitt eget hem och påstår att hon gjorde det för att hindra människor från att stjäla från henne

foto med tillstånd av Puen Khao Rao Rak Kan Chonburi

Chonburi –

En äldre kvinna satte eld på sitt eget hus i Panat Nikhom tidigare i veckan och ska ha erkänt för polisen att hon gjorde det. Enligt hennes uttalanden satte hon elden för att stoppa tjuvar från att stjäla från hennes bostad.

Panat Nikhom-polisen underrättades om branden i ett hus nära ett tempel i Hua Tanot-distriktet tidigare i veckan strax efter solnedgången.

Polis och brandmän med flera brandbilar anlände till huset för att hitta det tvåvåningshus i trä som brann kraftigt. Det tog ungefär en halvtimme för brandmännen att få kontroll över branden. Ägaren väntade på polisen i närheten oskadd och lugn trots att hennes hem hade totalförstörts på grund av lågorna.

foto med tillstånd av Puen Khao Rao Rak Kan Chonburi

Husägaren, Kittiphon Pradaprueng, 77, sa till Panat Nikhom-polisen, "Jag bor ensam i huset och slappnade av när en tjuv försökte bryta sig in i mitt hem. För att skrämma tjuven satte jag på min gasspis och eldade med olika material i mitt hem.”

"Jag ville bara visa de potentiella tjuvarna att ingen kan stjäla från mig och trots att jag är äldre är jag inte ett lätt mål. Efter en kort period som jag tror att tjuvförsöken flydde släckte jag elden med lite vatten men det var för sent eftersom lågorna hade spridit sig över hela huset, som är gjort av ved. Jag lämnade huset och ringde polis och brandmän för att få hjälp. Kittiphon avslutade och hävdade att hon bara ville skrämma tjuven och inte hade tänkt bränna ner hela hennes bostad.

Panat Nikhom-polisen hittade inga omedelbara bevis på en tjuv i närheten men uppgav inte om de bekräftade eller förnekade uttalandena från Kittiphon.

Kvinnan fördes till en lokal polisstation. Hon kommer att ställas inför rättsliga åtgärder även om hon brände ner sitt eget hus, enligt en talesperson från Panat Nikhom-polisen som talade med associerad lokalpress angående händelsen.

Sändning
Användarrecension
3.33 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.