Bästa lokala Pattaya-berättelser från den senaste veckan: Pattaya "Move On"-plan, Pattaya Discovery byter namn och mycket mer

Hej Pattaya News läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område, Pattaya och Chonburi, den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är utformade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat eftersom vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel.

De är inte i någon speciell ordningsföljd. Dessa är från söndagen den 23 maj 2021 till lördagen den 29 maj 2021.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

1. Pattaya Discovery United får ny ägare, nytt lagnamn

En vecka senare ändrades namnet från förslaget från Super Dragons till Pattaya Dolphin(s) United, vilket fick mycket bättre feedback från våra läsare.

Pattaya Discovery United får ny ägare, kommer att byta lagnamn

2. Pattayas turistpolis griper misstänkt som påstås vara inblandad i viseringsbedrägeri med mer än tio utländska offer

Detta väckte mycket diskussion från våra läsare, inklusive några som sa att de påstås ha blivit lurade av den här personen som påstås ha tagit pengar för visum och sedan flydde.

Pattayas turistpolis arresterar misstänkt som påstås vara inblandad i viseringsbedrägeri med mer än tio utländska besök

3. Pattaya City föreslår en "Move On"-plan för att få Pattaya tillbaka öppet för vaccinerade utländska turister i oktober

Kommer det att hända? Vi får se. Men om det inte händer, och Pattaya missar en andra högsäsong, kommer det att bli en stor ekonomisk hit för nästan alla i Pattaya.

Pattaya City kommer att föreslå "Pattaya Move On" turismplan till Thai Covid Center för att välkomna vaccinerade utlänningar utan karantän i oktober

4. 32 personer greps i Pattaya för att ha druckit sprit och rökt shisha på en restaurang

Den här talar i stort sett för sig själv utan att vår kommentar behövs.

32 thailändare och utlänningar greps i Pattaya för påstås ha druckit alkohol, rökt shisha och brutit mot Covid-19-åtgärder

5. Inhemska turister hävdar att de attackerades utan anledning på Jomtien Beach

Senast våra reportrar hörde från Pattaya-polisen var att brottet fortfarande var olöst och under utredning.

Inhemska turister från Ayutthaya hävdar att de attackerades av lokala tonåringar på Jomtien Beach utan anledning över natten

 

6. Koh Larn att hålla sig stängd för turister i minst två veckor till

Redan stängt i en månad har det populära turistmålet beslutat att förbli stängt, främst på grund av oro för potentiella turister från Bangkok som besöker där Covid-19-utbrottet fortfarande är ett stort problem jämfört med lokala utbrott. Ön är, enligt deras ledare, Covid-fri och de vill behålla det så.

Invånare på ön Koh Larn röstar för att hålla ön stängd för icke-invånare i minst två veckor till

7. Japanska familjer donerar 2000 uppsättningar skor, regnstövlar och sportartiklar till behövande barn i Pattaya med hjälp av Pattaya Japanese Association (PJA)

Vi kommer att avsluta denna veckas sammanfattning av lokala nyheter på en hög ton, med en av många välgörenhets- och hjälpinsatser i vårt område nyligen. Tack för att du läser och ditt stöd! Vårt omslagsfoto den här veckan visar japanska barn som hjälper thailändska barn i nöd!

Japanska familjer donerar 2000 uppsättningar skor, regnstövlar och sportartiklar till behövande barn i Pattaya med hjälp av Pattaya Japanese Association (PJA)

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/