Thai-indiska miljardärspar hittades döda i Koh Taos hotellpool

FOTO: Manager Online

Surat Thani –

Kroppen av ett thailändskt-indiskt miljardärspar togs för obduktion i går morse, den 5 juni, efter att ha drunknat i en pool på ett hotell i Koh Tao, Surat Thani-provinsen fredag ​​kväll den 4 juni.

Tjänstemän från Koh Taos polisstation tillsammans med läkare från Koh Taos sjukhus anlände till platsen efter att ha fått rapporter om att två turister skadades vid hotellets pool.

Rakeshwar Sachathamakul, 59, och hans fru Anshoo, 55, låg bredvid poolen och andades knappt. Läkare utförde sedan HLR innan de fördes till sjukhuset för behandling. Tyvärr dödförklarades de båda på väg till sjukhuset enligt Koh Tao-polisen.

FOTO: Manager Online

En första undersökning avslöjade att paret var thailändsk-indiska medborgare som äger en miljard-baht-verksamhet med femstjärniga hotell i Phuket i de östra provinserna. Enligt deras sons uttalande var familjen på tre på semester till Koh Tao. Innan händelsen ska han ha gått en promenad runt stranden medan hans föräldrar simmade i hotellets pool.

När han kom tillbaka upptäckte han att de enligt uppgift drunknar i poolen. Han skyndade sig därför att informera hotellpersonalen om hjälp. Personalen utförde sedan första hjälpen och tillkallade räddningspersonal innan ett team av läkare på Koh Taos sjukhus och frivilliga kom för att rädda livet på fadern och modern men de kunde inte klara det.

Polisöverste Kriangkrai Kraikaew, chef för Koh Tao-polisen, sa att polisen inte hittade några spår av en kamp eller några andra tecken på fult spel på platsen. Överste Kriagkrai uppgav att paret hade några underliggande hälsotillstånd, inklusive diabetes, högt blodtryck och obstruktiv sömnapné som sannolikt bidrog till situationen.

TV-kameror med slutna kretsar på hotellet hade inte fungerat på flera månader för underhåll under Covid-19-utbrottet, enligt hotellledningen. Utredarna fortsatte utredningen medan deras kroppar ska undersökas på Institutet för rättsmedicin, polissjukhuset senare idag för att säkerställa att flera läkare och experters åsikter förs in i fallet.

TPN-media noterar att situationen har drivit upp en rasande diskussion på nätet eftersom Koh Tao har haft en historia av vad vissa kallar "mystiska" dödsfall under tvivelaktiga omständigheter.

Parets son, Ratish Sachathamakul, 34, har uppgett att han också tror att det var en tragisk olycka och att Koh Tao-polisen hade hanterat situationen professionellt, trots spekulationer på nätet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.