Pattaya beställer självständigt 100,000 19 doser av Sinopharm Covid -XNUMX-vaccinet för att påskynda vaccinationskampanjen för Pattaya

Pattaya –

Pattaya City har beställt 100,000 19 doser av Sinopharm Covid -XNUMX-vaccinet från Chulabhorn Royal Academy, bekräftade Pattayas borgmästare idag, vilket markerar ett stort steg efter att den thailändska regeringen nyligen tillät privata organisationer och regeringar att beställa Covid-19-vaccin med sina egna budgetar.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume sa till The Pattaya News, "Vi har beställt 100,000 XNUMX doser av Sinopharm-vaccinet från Chulabhorn Royal Academy."

"Vaccinet kostar 888 baht per dos, där 8.8 miljoner baht har godkänts för att betala för de vacciner från Pattaya City-budgeten som vi specifikt samlat för detta ändamål och för att påskynda att få Pattaya vaccinerad mot Covid-19 så snart som möjligt så att vi helt kan öppna alla affärssektorer och öppna staden för inhemska och utländska turister.” Borgmästaren fortsatte.

"Omkring 50,000 XNUMX människor i Pattaya kommer att vaccineras med denna sats av vacciner. Detta kommer att vara ett tillägg till regelbundna leveranser av vacciner under det vanliga statliga programmet. Det bor nu uppskattningsvis 120,000 80,000 människor i Pattaya, vilket inkluderar det större Pattaya-området Nongprue, Banglamung, Pong och avlägsna områden. Omkring 19 19 personer är äldre än XNUMX år och skulle kvalificera sig för att kunna ta ett Covid-XNUMX-vaccin enligt gällande thailändska FDA-riktlinjer. Borgmästaren förklarade.

"Registrering för vaccinerna kommer att ske online såväl som pappersregistrering i lokala samhällen." Borgmästaren uppgav och hänvisade till flera registreringskampanjer.

"När vaccinet anländer till Pattaya kommer förregistrerade sökande att meddelas via meddelanden eller telefonsamtal." avslutade borgmästaren.

Ett exakt ankomstdatum för vaccinerna gavs eller uppskattades inte.

Borgmästaren riktade sig inte specifikt till utlänningar som är intresserade av att registrera sig för ett vaccin men har tidigare noterat att alla utländska invånare skulle vara berättigade att "så småningom" registrera sig för ett vaccin. Vaccinregistreringsprogrammet i Chonburi är för närvarande främst inriktat på thailändska medborgare över sextio år eller personer med vissa hälsotillstånd i flera kategorier som kan orsaka komplikationer om de drabbas av Covid-19. Det nuvarande vaccinationsprogrammet är baserat på husregistrering i Pattaya men kan komma att öppnas bredare inom en snar framtid enligt borgmästaren.

Dessa vacciner kommer att tillhandahållas som en del av den övergripande vaccinationskampanjen i Pattaya. För personer som är intresserade av att köpa sitt eget vaccin, som Modernakan de kanske registrera sig på deltagande sjukhus i området. Eftersom den här listan över sjukhus förändras snabbt, uppmuntrar vi läsare att kontrollera sina egna sjukhus och kontrollera i förväg. Leveranser kan också vara en väg bort, med vissa sjukhus som uppskattar oktober.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.