Framstående privata affärssektorer i Thailand visar stöd till regeringens återöppningsplan i oktober för att påskynda återhämtningen av thailändsk ekonomi

Nationella -

Framstående privata affärssektorer i Thailand visade stöd till regeringens plan att påskynda återöppningen av landet för att återuppliva den inhemska ekonomin efter att premiärminister Prayut Chan-O'Cha tillkännagav policyn att öppna landet inom 120 dagar, eller runt mitten till slutet av oktober 2021, tidigare denna vecka.

Sanan Angubolkul, ordförande för Thailändska handelskammaren (TCC), berättade för reportrar att "Phuket Sandbox" öppnar den 1 juli kommer internationellt att erkänna att Thailand kan kontrollera Covid-19-utbrottet på ön. Framgången för Phuket Sandbox kommer att anpassas till andra turistdestinationer i följande steg.

Om landet öppnar igen om 120 dagar och mer än 300,000 1 utländska turister reser till Thailand under den tiden, kommer cirka 50,000 miljon turister att besöka Thailand med utgifter på 50 0.3 baht per person och resa. Därför kommer intäkterna från utländska turister att öka med minst XNUMX miljarder Bt under fjärde kvartalet, och BNP är uppe i XNUMX procent i år från en tidigare lägre uppskattning, enligt TCC-uppskattningen.

Kriengkrai Thiennukul, vice ordförande för Federation of Thai Industries (FTI), lovordade regeringens tillkännagivande om att återöppna landet och sa att det skulle påverka den totala ekonomin i år i form av bättre tillväxt och skulle generera betydande ekonomisk återhämtning och inkomster i miljarder baht, särskilt under högturismsäsongen i november och december.

Auttapol Rerkpiboon, vd och verkställande direktör för PTT Aktiebolag, uppgav att återöppningen av landet vid denna tidpunkt skulle generera mer ekonomisk fart, särskilt inom turistsektorn.

"Om landet kan välkomna utländska turister som planerat kommer det att tillåta turismen att expandera under det fjärde kvartalet, som är den thailändska turismens högsäsong, samt att driva inhemsk konsumtion i linje med turismens expansion", tillade Auttapol.

Jareeporn Jarukornsakul, ordförande och koncernchef för WHA Corporation PCL, tog upp att ju snabbare landet öppnar igen, desto bättre är landets investeringar eftersom många utländska investerare väntar på att komma in i Thailand för att observera sin mark, sätta upp fabriker, förhandla om affärer och köpa nya verksamheter. Återöppningen skulle också innebära en förbättring när det gäller de utländska investeringarna i år. Regeringen måste dock hantera proceduren väl och måste påskynda vaccinationen för att förhindra spridning och bygga upp förtroende bland inkommande utlänningar.

Tassapon Bijleveld, verkställande ordförande i Asia Aviation Public Company Limited (Air Asia), instämde i policyn men betonade att regeringen måste påskynda vaccineringen för att helt skapa gruppimmunitet inom två månader innan gränsen öppnas för att tillåta de vaccinerade utlänningarna att besöka större områden i landet.

Minor International Public Company Limited gjorde också ett uttalande av ordförande William Ellwood Heinecke, där han påstod att landets återöppningspolitik visade premiärministerns beredvillighet att planera för landets framtid och var rimlig och försiktig av den statliga sektorn. Planen kommer att få fullt stöd från den privata sektorn och allmänheten vars verksamheter har drabbats av Covid-19 Coronaviruset.

Uttalandet löd: "Det är nu en verklighet som alla måste möta och kan behöva leva med denna pandemi, nu troligen en epidemi, på obestämd tid. Det här är rätt tidpunkt för oss att öppna upp landet för att påskynda återhämtningen av den thailändska ekonomin.”

TPN-media skrev en detaljerad ledare tidigare idag om de blandade reaktionerna på planen att öppna landet, där affärs- och turistsektorer jublade över flytten medan läkare och några oppositionspolitiker uttryckte oro.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.