Levande kaskelot räddades på ett säkert sätt efter att ha spolats iland vid stranden i Phuket

Phuket -

En levande kaskelot räddades säkert efter att ha hittats spolas iland vid Le Pang Beach i Phuket i går kväll, den 17 juni.

Jirayut Jirasunthornkul, distriktsguvernören i Choeng Thale, anlände till platsen efter att ha blivit varnad om valen som strandade på stranden där en grupp på 30 tjänstemän, livräddare, bybor, hotellanställda och utlänningar lindade handdukar runt dess kropp och blötde den. med havsvatten.

Djuret, som var cirka 3 meter långt och ungefär vägde mer än 100 kilo, upptäcktes med några sår och repor över hela kroppen och såg väldigt trött ut efter att ha varit strandsatt i mer än en timme.

Medicinska tjänstemän från Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center kom sedan för att hämta djuret för behandling. Dess blod skulle testas för att upptäcka alla slags infektioner. Om så är fallet kommer medicin och korrekt behandling att ges innan de flyttas till en plantskola.

Dessutom sågs strandade kaskeloter senast i Phuket 2019. I Thailand finns de i naturen i endast tre provinser, nämligen Phang Nga, Phuket och Satun, och har klassificerats som lagligt skyddade vilda djur.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.