Pressmeddelande: Soi Dog Foundation uppmanar CDC att revidera förbudet mot import av hundar till USA 

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation, deras uttalanden är deras egna.

Soi Dog Foundation (SDF) ber US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) att ompröva sitt generella förbud mot import av räddade sällskapshundar från över 120 länder över hela världen, inklusive Thailand. Förbudet följer på ökande oro från CDC om överföring av rabies från ovaccinerade hundar som kommer in i landet.

I ett brev till CDC sade presidenten för SDF John Dalley MBE: "Vi stöder och uppskattar till fullo vikten av att implementera stränga sjukdomskontrollåtgärder. Vi är dock djupt oroade över att de åtgärder som ska träda i kraft den 14 juli orättvist kommer att straffa importen av hundar från SDF och andra välrenommerade och internationellt erkända räddningsorganisationer.

"Alla hundar som importeras av SDF till USA kommer från provinsen Phuket på södra ön och utgör ingen risk för människors och djurs hälsa i USA. Phuket är Thailands första provins som erkänts som rabiesfri, tillade han.

Mr. Dalley fortsatte med att konstatera att det stod klart från det officiella CDC-meddelandet att den aktuella frågan har orsakats av skrupelfria valphandlare som exporterar mycket unga valpar med falska dokument för kommersiella ändamål. Dessa dokument hävdar att valparna är över fyra månader gamla, vilket är minimiåldern för att de ska vara ordentligt vaccinerade mot rabies.

Som en organisation som driver världens största steriliserings-/vaccinationsprogram för herrelösa djur, och vars arbete för att eliminera rabies i Thailand har erkänts officiellt av det thailändska folkhälsoministeriet, förstår SDF till fullo hur allvarlig rabies är och risken den utgör. för både djurs och människors hälsa.

Med en fläckfri meritlista av att importera friska, rabiesfria hundar till olika länder över hela världen i 18 år, finner SDF att ett generellt förbud mot import av adopterade hundar är orimligt hårt mot välrenommerade organisationer som är helt förenliga med – och i dess eget fall överstiga – alla nuvarande importkrav.

SDF uppmanar därför CDC att anta kravet på rabiestitertest som används av andra länder för att skydda mot import av infekterade hundar, vilket skulle vara lika effektivt för att uppnå samma mål. Kravet på att ett djur ska ha ett giltigt rabiestitertest som visar immunisering mot rabies från ett CDC-godkänt laboratorium, och sedan tre månaders väntan innan djuret kommer in, har visat sig vara 100 % effektivt i länder där det är obligatoriskt. Storbritannien, till exempel, har varit fritt från hundrabies i över ett sekel.

Detta krav skulle också bidra till att sluta kommersiellt utnyttjande av valpar. SDF, som är helt ideellt, importerar inte valpar under sex månader. De allra flesta av dess hundar är vuxna och har räddats från situationer som handel med hundkött och extrem grymhet som amerikaner skulle tycka var avskyvärda.

Tyvärr kommer CDC genom att införa detta förbud oavsiktligt att uppmuntra fortsatt handel med hund- och kattkött, vilket i sig hjälper till att sprida rabies och andra grymma metoder som finns i Asien. Med tiden för att revidera förbudet snabbt tar slut, hoppas SDF att CDC kan agera snabbt och återgå till ett mer snävt tillvägagångssätt – ett där det inte finns några förlorare.

Som Soi Dog USA:s president Janis Rosenthal nyligen påminde oss: "Lidande har inga gränser."

Sändning
Användarrecension
2 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/