Pressmeddelande: Thailand bekräftar återöppningsplanen från den första juli, från och med Phuket, detaljer från dagens regeringsmöten inuti

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet. Uttalandena inom är helt deras egna.

Bangkok -

Thailands turistmyndighet (TAT) är glada över att bekräfta Thailands beredskap att återöppna för vaccinerade utländska turister utan karantänkrav, med början med "Phuket Sandbox"-modellen från 1 juli, Surat Thani – Samui Plus från 15 juli, följt av andra destinationer, inklusive Krabi, Phang Nga, Pattaya, Chiang Mai och Buri Ram under de följande månaderna.

Planen, som godkändes av Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) under dagens möte, kommer att lämnas in för slutgiltigt godkännande av regeringen (Schemalagt till tisdagen den 22 juni - Redaktör).

Minister för turism och sport HE Phiphat Ratchakitprakarn sa: "Thailands premiärminister General Prayut Chan-o-cha på måndagen har satt upp ett mål att återöppna Thailand för fullt vaccinerade utländska besökare utan karantän inom de närmaste 120 dagarna. Detta har gett hopp till alla i den thailändska turistnäringen. Jag tror att premiärministern har satt upp ett sådant mål i sitt förtroende att det nationella vaccinationsprogrammet mot covid-19 skulle ha gett 50 miljoner människor sitt första skott i början av oktober.

"Thailands plan att öppna igen inom 120 dagar innebar att om Bangkok eller någon av de 76 provinserna är redo att öppna igen från oktober, förutsatt att lokalbefolkningen är inokulerad och infektionsfrekvensen inte är mer än 20-30 fall dagligen. Nyckeln är att det thailändska folket måste vara säkert och att folkhälsoriktlinjerna måste följas."

TAT-guvernören Mr. Yuthasak Supasorn sa: "Under det senaste målet som satts upp av den thailändska premiärministern att återöppna Thailand inom de kommande 120 dagarna, har TAT instruerats av ministeriet för turism och sport att justera vår strategi med målet att återöppna pilotdestinationer under "ö och förseglade tillvägagångssätt" under tredje kvartalet, vilket leder till att fler destinationer öppnas igen från oktober."

'Island Approach' börjar med Phuket Sandbox-modellen från 1 juli, följt av Samui Plus (Surat Thani) för Samui-Phangan-Tao Sealed Routes från 15 juli. Tillvägagångssättet kommer att fortsätta i augusti med ett "Extension"-koncept som introduceras vid ett besök i Phuket, kopplat till "Krabi Even More Amazing" (Ko Phi Phi, Ko Ngai och Ko Railay) eller "Phang Nga Prompt" (Khao Lak och Ko Yao).

Från september kommer "Sealed Approach" att lanseras för specifika områden och rutter i "Charming Chiang Mai" (distrikten Mueang, Mae Rim, Mae Tang och Doi Tao), Chon Buri: Neo Pattaya (Pattaya City och Bang Lamung och Sattahip-distrikten ), och Buri Ram (Mueang-distriktet och Chang Arena).

"För Buri Ram specifikt måste 70 % av lokalbefolkningen inokuleras i förberedelserna för Thailands MotoGP 2021 på Chang International Circuit den 8-10 oktober," sa Yuthasak.

Sedan från oktober eller inom det fjärde kvartalet kommer Bangkok, Cha-Am och Hua Hin, liksom alla andra thailändska destinationer som är redo, att öppnas igen för vaccinerade utländska turister utan karantän.

TAT överväger också att återöppna andra destinationer med närliggande turistöar, inklusive Pattaya (Ko Lan) och provinserna i den östra ekonomiska korridoren (Chachoengsao, Chon Buri och Rayong).

Riktlinjer för återöppning för Phuket och Surat Thani (Ko Samui, Ko Phangan och Ko Tao):

Före ankomst

  • Utländska resenärer såväl som thailändska medborgare och utländska utlänningar måste resa från länder/regioner med låg till medelhög risk för SAR-CoV-2-viruset, som tillkännages och ständigt uppdateras av Folkhälsoministeriet (MoPH). De måste också redan ha vistats i nämnda länder/regioner minst 21 dagar före resedatumet. (Denna slutliga listan är ännu inte bekräftad, kommer sannolikt att bli så snart - Redaktör)
  • De måste vara helt vaccinerade mot COVID-19 med ett vaccin registrerat hos MoPH eller godkänt av Världshälsoorganisationen (WHO) minst 14 dagar före resedatumet, och måste ha ett vaccinintyg för att verifiera sin vaccination;
  • Barn under 6 år är tillåtna när de reser med fullt vaccinerade föräldrar eller vårdnadshavare;
  • Resenärer som har en historia av COVID-19-infektion måste också vara fullständigt vaccinerade senast 14 dagar före resedatumet;
  • Resenärer måste ha ett läkarintyg med ett RT-PCR-laboratorieresultat som indikerar att covid-19 inte har upptäckts och utfärdat senast 72 timmar före avgång;
  • Resenärer måste ha en covid-19-sjukförsäkring med en minsta täckning på 100,000 XNUMX USD.

Resenärer som är kvalificerade och utrustade med de nödvändiga dokumenten rekommenderas att lämna in en ansökan om inresebeviset (COE) via www.entrythailand.go.th.

Ankomst

  • Genomgå immigrations- och tullförfaranden och en COVID-19-screening, inklusive RT-PCR-tester;
  • Ladda ner och installera varningsprogrammet;
  • Gå direkt till ditt reserverade hotell för att invänta testresultaten;
    • Ankomster till Phuket måste checka in på det förbokade SHA Plus-certifierade boendet;
    • Ankomst till Koh Samui måste checka in på alternativa lokala karantänanläggningar (ALQ);
  • Om de testas negativt för covid-19 kan resenärer till Phuket åka var som helst i Phuket. Resenärer till Ko Samui kan endast lämna sina rum för faciliteter och tjänster inom sitt boende.

Stanna

  • För resenärer till Phuket:
    • Resenärer som bara vill besöka Phuket, ingen minsta vistelse krävs men de måste lämna Phuket (Thailand) för ett annat land på eller före avsett avresedatum;
    • För resenärer som vill fortsätta resan till andra thailändska destinationer måste de stanna i Phuket i 14 nätter och kommer därefter att tillåtas resa inrikes.
  • För resenärer till Ko Samui:
    • Under 1st-3rd nätter kan resenärer endast lämna sitt rum för faciliteter och tjänster inom sitt boende.
    • Under 4th-7th nätter kan resenärer resa endast på specificerade rutter inom Ko Samui.
    • Under 8th-14th nätter kan resenärer resa mellan Ko Samui, Ko Phangan och Ko Tao.
  • Genomgå ett COVID-19-test med en RT-PCR-metod enligt MoPH:s riktlinjer;
  • Resenärer rekommenderas att strikt följa DMHTTA försiktighetsåtgärder för att förhindra spridning av COVID-19: D - Avståndstagande, M - maskering, H - Handtvättande, T - Temperaturkontroll, T -Testar för COVID-19, och A – varningsapplikation.

Inrikes avgång

  • För att resa från Phuket eller Samui-Phangan-Tao till andra thailändska destinationer måste resenärerna visa bevis på att de har genomfört en vistelse på 14 nätter tillsammans med de andra nödvändiga dokumenten enligt de riktlinjer och åtgärder som meddelats av respektive destinationsprovins.
Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/