Funktion: Pattayas bästa lokala historier från den senaste veckan - Ny park färdigställd, barägare vädjar om att få öppna, Koh Larn öppnar och mer!

Hej Pattaya News läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område, Pattaya och Chonburi, den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från söndagen den 13 juni 2021 till lördagen den 19 juni 2021. 

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

1. 13 tonåringar greps för att ha hållit en hemmafest i Pattaya-området

Fester, sociala evenemang och liknande sammankomster, oavsett antal personer, strider fortfarande mot Covid-19-reglerna i Chonburi. Detta kommer när polisen har intensifierat tillsynen och säger att många människor tar till hemmafester eftersom alla barer och nöjesställen har varit stängda i cirka två och en halv månad.

13 tonåringar greps för att ha brutit mot reglerna för Covid-19 nöddekret genom att hålla en hemmafest på en resort i Pattaya-området

2. Koh Larn öppnar igen efter veckor av stängningar för besökare

Efter att ha varit stängt sedan 5 maj på grund av Covid-19-relaterade åtgärder har Koh Larn nu öppnat helt igen med uppskattningsvis över 70 % av öns befolkning vaccinerade mot Covid-19.

Koh Larn öppnar igen idag för besökare efter veckor av Covid-19-relaterade stängningar, färjor och båtars tidtabeller

3. Pattaya City för att gå vidare med ett stort dräneringsprojekt för Pattayas järnvägsområde

Detta femåriga projekt är tänkt att en gång för alla åtgärda översvämningsproblemen vid järnvägen i Pattaya i tid för ett höghastighetstågprojekt. Vi får se.

Pattaya stad ska gå vidare med ett stort dräneringsprojekt som är avsett att åtgärda översvämningar från Pattayas järnväg

4.  Fredlig protest från Chonburi-företagare hjälper till att återöppna sina lokaler

En grupp ägare till olika företag, mestadels skönhetskliniker, protesterade vid Chonburis stadshus förra veckan, vilket hjälpte till att framgångsrikt återöppna deras företag som hade varit stängda i två månader av Covid-19-restriktioner med lite eller inget ekonomiskt stöd.

Fredlig protest från Chonburi-företagare hjälper till att driva på att deras lokaler öppnas igen

5.  Stora nya planer för den "gamla" skaldjursmarknaden i Naklua

En annan stor plan för att göra den nuvarande Seafood-marknaden i Gamla Stan till en stor turistattraktion och mittpunkten i projektet Eastern Economic Corridor.

Organisatörer för Eastern Economic Corridor planerar att öka investeringarna för skaldjursmarknaden i Old Town i Pattaya

6.  Pattaya beställer privat 100,000 XNUMX doser av Sinopharm-vaccinet för att försöka påskynda deras återöppning

Totalt en miljon Sinopharm-vacciner kom från Kina i morse, med en del öronmärkt för Pattaya.

Pattaya beställer självständigt 100,000 19 doser av Sinopharm Covid -XNUMX-vaccinet för att påskynda vaccinationskampanjen för Pattaya

7.  Ny offentlig park i Jomtien mittemot Rivieran klar, som ska öppnas för allmänheten om några veckor

Här är en titt på den nyaste offentliga parken i vårt närområde. Endast ett fåtal administrativa och licensieringssteg behöver vidtas innan den offentliga öppningen, som är satt till augusti.

Ny offentlig park i Jomtien färdigställd, planerad att öppna för allmänheten i augusti

8.  Pattayas bar- och underhållningsägare vädjar om att få öppna med Covid-19-åtgärder och regler

Än så länge verkar vädjanden falla för döva öron eftersom stängningen av alla nöjesställen i hela landet, för närvarande på plats sedan den 10 april, drar ut på tiden. Det har också funnits lite eller inget ekonomiskt stöd till denna sektor, vilket också har orsakat ökande ilska från företagare.

Pattaya baröloperatörer uppmanar regeringen att öppna för utländska turister och att lätta på stängningsåtgärderna för underhållningssektorn eller att ge betydande ekonomiskt stöd

Det var allt för den här veckan! Tack som alltid för ditt stöd och för att du är en läsare av The Pattaya News! Ha en mycket säker vecka framför dig för dig och dina!

Sändning
Användarrecension
4 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/