Thai Office of Insurance Commission varnar personer med Covid-19-försäkring att inte medvetet smitta sig själva för försäkringsanspråk efter rykten på sociala medier

Bangkok -

Office of Insurance Commission (OIC) har varnat personer som enligt uppgift avsiktligt har smittat sig med Covid-19 Coronaviruset för sjukförsäkringsanspråk att de bryter mot lagen.

Suthiphon Thaveechaiyagarn, generalsekreterare för OIC, uppgav att avdelningen varnades om ett nytt brott där Covid-19-försäkrade övertalades att själva riskera att drabbas av Covid-19 för att få ett försäkringskrav. Att göra det kan vara livshotande och pengarna kanske inte garanteras enligt Covid-19-försäkringen eftersom de kanske inte uppfyller villkoren och kan anklagas för försäkringsbedrägeri också.

FOTO: innnews

Generalsekreteraren sa till pressen: "Det sprids rykten på sociala medier om att sådana beteenden uppmuntrades av vissa privatpersoner under den tredje vågen av Covid-19-utbrottet. Om de bekräftades vara sanna, skulle detta säkerligen förvärra den nuvarande situationen för epidemin och avsevärt påverka den legitima utövandet av de försäkrade som var ärligt infekterade av sjukdomen."

"Om någon visar sig ha begått ett brott kommer allvarliga rättsliga förfaranden att genomföras. OIC vill också råda försäkringsbolag att vara försiktiga när de accepterar Covid-19-försäkring. Thai General Insurance Association kommer att bjudas in till avdelningen för att diskutera frågan så snart som möjligt.” Generalsekreteraren avslutade.

Detta följde på tal på sociala medier där påståenden om människor som går ut för att få Covid-19, som att använda masker som används av personer med viruset eller avsiktligt träffa människor som var positiva för sjukdomen utan skydd för att bli smittade för försäkringskraven florerade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, talk, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.