Thailändska regeringen godkänner Space Affairs Act, som främjar "New Space Economy" och rymdutforskning i Thailand

FOTO: Matichon Weekly

Bangkok -

Den thailändska kabinettskommittén igår, den 13 juli, godkände utkastet till rymdfrågor, vilket ger Thailand möjligheten att gå in i en ny framtid av rymdteknik och utforskning.

Efter hans eget uttalande i december, Ministern för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation Anek Laothamatas sa till Associated Press att lagen skulle ge landet fördelar inom ett brett spektrum både ekonomiskt och socialt som en grund för landets "nya rymdekonomi" eftersom flygindustrin har verkat i Thailand med investeringar från regeringen och både thailändska och utländska privata företag.

Rymdfarkost-Anek

Han sa: "Detta lagförslag har uppdaterats för att stödja Thailands framtid. Eftersom dagens rymdteknologi växer snabbt inträffade också många rymdrelaterade aktiviteter som drevs av statliga sektorer, privata myndigheter, universitet eller till och med skolor med samarbete från myndigheter i landet och utomlands.”

"Lagen om rymdfrågor infördes därför som en viktig mekanism för att främja samarbete inom rymdteknik och aktiviteter mellan Thailand och det internationella samt för att bygga upp förtroende mellan länderna på internationell nivå."

Utkastet till lag om rymdfrågor skulle skickas för översyn av statsrådet och parlamentet innan det trädde i kraft.

TPN noterar att reaktionen online på tillkännagivandet mestadels var kritisk, med många som uppgav att på grund av pandemin och ekonomiska situationer kände de att även om det var ett beundransvärt framtidsmål att fokusera på ett thailändskt rymdprogram för närvarande inte borde vara ett fokus. Anek Laothamatas har tidigare tagit itu med dessa farhågor genom att ange att budgetarna och riktningen för hans ansvarsområden inte har något att göra med Covid-19 och har varit på plats långt före pandemin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.