SKÃ…L VÄLKOMNAR ÅTERÖPPNINGEN AV KOH SAMUI FÖR VACCINERADE INTERNATIONELLA RESENÄRER I SAMUI+ PLUS-PROGRAMMET

Följande är ett pressmeddelande. Deras uttalanden och åsikter är helt deras egna.

(Koh Samui, Thailand – 16 julie, 2021). â€“ Koh Samui – Thailands näst största ö och dess grannöar Koh Phangan och Koh Tao – har öppnat för vaccinerade internationella resenärer utan karantän i den nya SAMUI+ turismplan avsett att kickstarta öns turistindustri som har ödelagts av Covid-19-pandemin.

The Samui+Modellen representerar månader av planering och nära samarbete mellan de viktigaste turistorganisationerna i Thailand, TAT [Thailand Association of Tourism], THA [Thailand Hotels Association], TAKS [Turism Association of Koh Samui], regering och privat sektor, vars representanter deltog gårkvällens lanseringsceremoni på Banana FanSea Resort på Samuis berömda Chaweng Beach.

SAMUI+ Plus modell – Kortfattat, hur det fungerar för vaccinerade internationella besökare: 

  • Resenärer måste resa från ett godkänt land, och de måste ha varit i landet i inte mindre än 21 dagar i rad.
  • Ett intyg om inträde (COE).
  • Ett negativt RT-PCR COVID-19-test inte mer än 72 timmar före resedatumet.
  • Vuxna ankomster måste vara helt vaccinerade med ett godkänt covid-19-vaccin senast 14 dagar före resedatumet.
  • Resenärer under 18 år behöver inte bevis på vaccination men måste resa med fullt vaccinerade föräldrar eller vårdnadshavare och visa ett negativt RT-PCR COVID-19-test.
  • Försäkring som täcker utgifter för covid-19 på minst 100,000 XNUMX USD.
  • Ankomst sker via Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi och transfer till direkt Bangkok Airways terminal för ett direktflyg till Koh Samui via en förseglad transitväg.
  • Måste bo uteslutande på an ALQ-godkänt hotell för de första 7 nätternaav deras vistelse.
  • Får bo på en SHA+ Plus godkänt hotell eller privat villa i Koh Samui, Koh Phangan eller Koh Tao för de kommande 7 nätterna av deras vistelse på Koh Samui.
  • Alla flygbolag och hotellbokningar måste vara förbokade och förbetalda och inkluderar betalning för de obligatoriska 3 x RT-PCR COVID-19-testerna.
  • Måste testas med RT-PCR COVID-19-test följande dagar efter besöket:

Dag 0– 1st RT-PCR-test vid ankomst till hotellet, och vänta på resultatet.

Dag 1-3 Â – Om resultatet är negativt, är turister fria att njuta av sina hotellfaciliteter.

Dag 4-7 – Den ‘Sealed Route’ och turister är fria att njuta av 3 förutbestämda utsedda rutter: En naturlig attraktion; Wellness Spa eller Dykning.

Dag 6 eller 7– 2nd RT-PCR-test på hotellet.

Dag 8-14 – Om det är negativt kan turister resa runt Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao och bo på SHA+ Plus-godkända hotell.

Dag 12 eller 13 â€“ 3rd RT-PCR-vila kommer att genomföras på sjukhuset. Om negativt, är turister fria att resa inrikes inom Thailand.

  • Måste ladda ner och installera varningsprogram.

Se länk för fullständiga regler https://www.tatnews.org och bifogad lista över berättigade länder och diagram som visar kundresan, som gäller både thailändska och icke-thailändska medborgare.

Inrikesresenärer har också tillgång till Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao förutsatt att de uppfyller följande villkor, som gäller för lokala thailändska såväl som icke-#Thailand-besökare:

–Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Fullvaccinerad med ett godkänt vaccin senast 14 dagar före resan.

–Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Ett negativt RT-PCR COVID-19-test inte mer än 72 timmar före resedatumet.

–Återhämtad från covid-19 i minst 14 dagar.

Samtidigt kan besökare på Koh Samui förvänta sig en mycket förbättrad ö efter den lokala myndighetens investering i uppgraderad infrastruktur, allmännyttiga tjänster, transporter och säkerhetsåtgärder.

I en kommentar om återöppningen av Koh Samui för internationell turism sa James McManaman, VD för SKÃ…L International Koh Samui, "Vi är verkligen glada över att denna dag har kommit, vi har tittat på Phuket Sandbox-programmet som lanserades i juli 1st tror mycket och bestämt att Samui+ modell som skiljer sig från Phuket, har alla element på plats för att göra den till en framgång. Naturligtvis är detta ett pågående arbete men det är en fantastisk start för att få vår vackra ö tillbaka på rätt spår mot återhämtningen av dess mycket- behövlig turism.â€

SKAL International Samui har åtagit sig att hjälpa Koh Samui och dess människor att återuppbygga den lokala ekonomin, under det senaste året har organisationen arbetat nära med alla intressenter inom rese- och turismbranschen på återhämtningsprocessen genom dess framgångsrika #Återupptäck Samui kampanj – nu antagen av alla våra sex medlemsklubbar i Thailand – som har inkluderat en ny reklamvideo, mediafans, webbseminarier och föredrag om återhämtning av turismen genom vår SKAL Talks Thailand-serie.

Om SKAL International

Skål International är världens största globala nätverk av turistproffs som främjar turism, resor, affärer och vänskap över hela världen sedan 1934. Dess medlemmar är direktörer och chefer för turistsektorn som ansluter till varandra för att ta itu med frågor av gemensamt intresse, förbättra ett affärsnätverk, och främja destinationer. www.skal.org

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/