Thailand skickar 41 idrottare till OS i Tokyo, på jakt efter guldmedaljer och ära

Nationella -

Thailand har skickat totalt 41 idrottare för att tävla i 15 typer av sporter, på jakt efter landets 10:e guldmedalj vid de kommande OS i Tokyo den 23 juli.

Aktiviteterna inkluderar friidrott, badminton, boxning, rodd, cykling, ridning, golf, judo, segling, vindsurfing, skytte, skeetskytte, simning, bordtennis och Taekwondo.

Thana Chaiprasit, chef för de thailändska idrottarna, avslöjade att från bedömningen av beredskapen antas thailändska idrottare sannolikt vinna minst en guldmedalj i fem av de mest populära sporterna som är taekwondo, boxning, skeetskytte, badminton och golf eftersom alla thailändska deltagare går in i OS med stamtavlor och förmågor i världsklass.

För taekwondo, Panipak "Tennis" Wongpattanakit som har varit en populär utmanare kommer att bli landets mest sannolika representant att vinna en guldmedalj vid de olympiska spelen. Hon är den enda thailändska idrottaren i det här laget som vunnit en bronsmedalj från de olympiska spelen 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien.

För boxningen har Chatchai-decha Butdee helt förberett sig på att ta farväl av de olympiska spelen vid 36 års ålder genom att förhoppningsvis vinna en guldmedalj i år. Dessutom siktar skeetskyttekonkurrenten Suthiya "Nee" Jiwchalermmit som har deltagit i de olympiska spelen tre gånger också på att vinna en guldmedalj för första gången.

Badminton anses ha en stor chans att vinna, oavsett om det är mixeddubbel av par, Dechapol “Bas” Puavaranukroh och Sapsiree “Por Por” Taerattanachai, som hittills tagit nummer 3 i programmet, eller Thailands etta i damsingel. Ratchanok "May" Inthanon.

För golf är det 2 professionella thailändska kvinnor med stamtavlor för stora mästerskap som kommer att delta i spelen, Ariya “Pro May” Jutanugarn, före detta världsnummer 1, och Papangkorn “Pro Meow” Thawatanakit, världens 12:e rankade golfspelare.

Under öppningsceremonin för Olympiska spelen i Tokyo 2020 den 23 juli kommer två thailändska idrottare att bära den thailändska flaggan som landets representant vid paraden, kvinnliga skytten Napatsawan "Ern" Yangpaiboon och skeetskytten Sawet "Sam" Setthaphon.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.