Tre tusen Chonburi-människor vaccinerade med Sinovac-vaccin

Chonburi –

Chonburi fortsätter att vaccinera människor mot Covid-19 coronavirus. Tre tusen personer vaccinerades för sin första dos av Sinovac-vaccinet tidigare i veckan.

Vaccinationskampanjen ägde rum i Baan Suan kommun.

Fru Yupa Witayakitina, 71, berättade för The Pattaya News, "Detta är min första dos av ett Covid-19-vaccin. Jag är rädd för att bli vaccinerad men jag måste eftersom jag är i riskzonen när jag ska ut och köpa mat på grund av min ålder och hälsa. Jag är livrädd för Covid-19, men jag måste leva mitt liv och hoppas att vaccinet hjälper mig med det. Vi kan inte leva i rädsla för evigt."

Direktören för Chonburi Hospital Doktor Teera Siwadun berättade för The Pattaya News, "Chonburi har nyligen fått 3,000 XNUMX doser av Sinovac-vaccin från den centrala thailändska regeringen."

"Idag (Teera talade den 20 juli) har 1,000 XNUMX personer som är äldre, gravida kvinnor och personer med hälsoproblem som tidigare var registrerade hos kommunen vaccinerats med Sinovac-vaccinet. Efter tre till fyra veckor kommer en andra dos vaccination. Sinovac diskuteras ofta rasande på nätet, men det skyddar väl mot dödsfall och allvarlig sjukdom jämfört med att inte ha ett vaccin." avslutade Teera.

TPN-media noterar att Pattaya har haft en låg tilldelning av vacciner under de senaste veckorna på grund av att den stora majoriteten av vaccinerna i Thailand tilldelas Bangkok, centrum för det nuvarande utbrottet. Men nu när Chonburi anses vara ett område med "maximal kontroll" och har haft hundratals fall om dagen, kommer troligen fler vacciner att tilldelas Pattaya inom en mycket nära framtid, enligt Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume. Detta kommer när Chonburi nästan dagligen har fler restriktioner och stängningar beordrade av guvernören i ett försök att kontrollera spridningen av Covid-19. Men beställningarna, särskilt kring stängningar av utomhusutrymmen som parker, pooler, stränder och lekplatser, har inte varit populära bland invånarna.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4.67 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.