Försvunnen man hittades avliden efter att motorbåt kantrat i Chonburi, överlevande simmar fem kilometer till säkerhet

Chonburi –

Kroppen av en försvunnen man hittades flytande i havet efter att en motorbåt enligt uppgift sjunkit i Mueang Chonburi i går.

Sanesuk-polisen underrättades om händelsen klockan 10:30 torsdagskvällen (29 julith) vid en strand i Khao Sammuk-området.

Vår videoreportage av denna historia finns här:

De, första responders, och The Pattaya News anlände till platsen för att hitta Mr. Tanawat Puengjaroeb, 59, som var skakad och känslomässig av händelseserien. Tanawat, som själv beskrivits som en stark simmare, hade lyckats överleva incidenten genom att simma till land, över fyra kilometer bort, med hjälp av en tom kanna olja för att hålla sig flytande.

Tanawat sa till Sanesuk-polisen, "Jag och Jarukit Saisinnawat, 62, körde en motorbåt tillbaka till Chachoengsao från en begravning för Damrong Petra, Koh Si Changs borgmästare som hade dött av en hjärtattack."

Mr. Petra dog tidigare denna månad i fred hemma och hade varit borgmästare i Koh Si Chang underdistrikt i 22 år. Han sågs som ansvarig för många projekt som förbättrade livskvaliteten på ön, såsom bättre elnät och skydd av korallrev och miljön.

"Det var en stark vind, vilket ledde till betydande vågor som fick vår motorbåt att kantra. Mr Jarukit sågs senast av mig när jag höll i en stock medan jag höll i en tom oljebehållare.”

"Jag lyckades simma till landet som ligger ungefär fem kilometer från området där motorbåten kantrade," sa Tanawat, som använde oljebehållaren för att hålla sig flytande när han simmade nästan fem kilometer, enligt honom.

När Tanawat nådde stranden kontaktade han folk i närheten för att ringa marinpatrull som omedelbart satte igång och letade efter Jarukit.

Sökandet efter Jarukit pågick över natten fram till runt 10:30 (30 julith) kroppen av Mr. Jarukit hittades död iförd endast underkläder ungefär en sjömil från en strand.

Räddningsdykare berättade för The Pattaya News att Jarukit kan ha tagit av sig alla sina kläder för att gå ner i vikt när han försökte simma och överleva men misslyckades. Jarukit, som beskrevs som en stark simmare av Tanawat, hade lyckats ta sig nästan fyra kilometer, men miste tragiskt nog livet inom synhåll från stranden.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.