Nok Air ställer in alla flyg till U-Tapao flygplats efter att Rayong är listad i mörkröda zonområden i CCSA-uppdateringen igår

Thailand -

Nok Air har ställt in alla sina reguljära flygningar till U-Tapao-flygplatsen efter att Rayong listades i de högsta och strikt kontrollerade områdena i tillkännagivandet av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), med start onsdagen den 3 augusti.

Förra veckan öppnade flygbolaget sina "brådskande" flyg till flygplatsen speciellt för brådskande resor och medicinska ändamål i sex provinser under Covid-19-pandemin, nämligen Rayong, Chiang Mai, Ubon Ratchathani, Udon Thani, Sakon Nakhon, Phuket och Nakhon Si Thammarat.

Alla ankommande och avgående flyg på U-Tapao flygplats måste dock ställas in från den 3 augusti och framåt efter att ha körts i 10 dagar, efter gårdagens CCSA-meddelande om att lägga till Rayong och andra 15 provinser i de mörkröda zonområdena för att bromsa spridningen av Covid-19. Detta beror på att inrikes reserestriktioner är en del av de maximala kontrollrestriktionerna.

Samtidigt ställde några större flygbolag också in sina inrikesflyg under hela augusti eftersom regeringen begär att minska onödiga resor under spridningen av Covid-19 i Thailand

Bangkok Airways har ställt in sina inrikesflyg till åtminstone den 10 augusti medan Air Asia har meddelat ett tillfälligt upphörande av sin affärsverksamhet under hela månaden på grund av den finansiella likviditeten i företaget som har haft det kämpigt på grund av Covid-19-situationen. Thai Smile meddelade också att de ställer in sina inrikesflyg till åtminstone den 19 augusti.

Thai Airways och Bangkok Airways ställde också in sina internationella och inrikesflyg till Phuket och Samui efter att provinsmyndigheterna har skärpt sina hälsoåtgärder för inkommande turister. Trots det pågår både Phuket Sandbox och Samui Model Plus turismkampanjer fortfarande men begränsar antalet besökare på grund av den inhemska spridningen av Covid-19 i Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.