61 personer, mestadels tonåringar, greps för att ha haft en födelsedagsfest på stranden i Songkhla, Thailand

Songkhla, Thailand-

  När Thailand fortsätter att kämpa mot ökande Covid-19-infektioner påskyndar brottsbekämpning också ansträngningarna att slå ner på illegala sammankomster.

Enligt Songkhlas guvernör Jaruwat Kliangklao greps 61 personer, mestadels ungdomar, i natt på Wang Nao Beach i Na Thap-distriktet. De ska ha drickit alkohol, umgåtts, minglat och festat, med många påstås inte ha socialt avstånd eller bär masker enligt Khuan Meed-polisen.

Dessutom spelades hög musik från parkerade bilar i närheten och de flesta av ungdomarna verkade fira en födelsedagsfest, enligt polisen. Songkhla är en provins med maximal kontroll, vilket innebär att sammankomster med över 5 personer är förbjudna, och alla sammankomster kring alkohol, fester eller evenemang i nöjesstil är för närvarande olagliga. Påföljder enligt nöddekretet kan innebära upp till år i fängelse och stränga böter.

Guvernör Jaruwat sa att ungdomarna också bröt mot Songkhla-provinsens kommitté för smittsamma sjukdomar, vilket kan medföra ytterligare böter och straff.

Av de 61 personerna vid evenemanget var trettio under 18 år, uppgav polisen. Ungdomarna, som också kommer att åtalas för konsumtion av alkohol om de var under 20 år, kommer att dömas vid ungdoms- och familjedomstolen i Songkhla-provinsen.

De vuxna fördes till Na Thawi provinsdomstol, där guvernören varnade att de maximala påföljderna skulle övervägas för personer som bryter mot Covid-19-reglerna och, med hans ord, utsätter samhället för en risk.

Sändning
Användarrecension
2 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/