Nok Air och Thai Lion Air avstår tillfälligt från att betala löner till sina anställda efter avstängningar av inrikesflyg över hela landet

Nationella -

Två lågprisflygbolag, Nok Air och Thai Lion Air, har tillfälligt avstått från att betala ut löner till sina anställda efter att alla flyg har ställts in på grund av avstängningsåtgärden i 29 provinser över hela landet.

Nok Airs vd Wutthiphum Jurangkool avslöjade för pressen igår, den 5 augusti, att flygbolaget måste tillkännage ett tillfälligt avstängning av alla flygningar och låta anställda tillfälligt avbryta sina arbetsuppgifter från den 3 augusti och framåt på grund av CCSA:s nyliga förlängning av partiella nedstängningar i maximalt strikt och kontrollområden för att begränsa onödiga resor.

Företaget har också slutat betala ut löner på tisdagen för att anställda ska kunna gå in i regeringens ekonomiska villkor för avhjälpande under avsnitt 33 i den thailändska socialförsäkringen. Förhoppningsvis skulle Nok Air återgå till verksamheten och betala anställda löner som vanligt senast i september om situationen med Covid-19 förbättrades.

Ett liknande tillkännagivande har också gjorts från Thai Lion Air. Flygbolaget har beordrat alla anställda att helt sluta arbeta utan lön och sänkt bolagets utgifter efter att ha aviserat ett tillfälligt flygstopp från den 21 juli och framåt på grund av förbudet mot inrikesflyg i de mörkröda zonområdena. Dess anställda skulle då få ersättning från regeringen enligt avsnitt 33 i socialförsäkringen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.