Pattaya till Hua Hin färjetrafik avslutas officiellt, denna gång till synes bra, eftersom kontraktet avbröts och hamnen återvände till Pattaya City

Pattaya –

Färjan mellan Pattaya och Hua Hin har officiellt stoppat sin trafik, denna gång till synes permanent, på grund av den pågående Covid -1 9-pandemin och bristen på utländska turister sedan mars förra året.

Färjetrafiken mellan Pattaya och Hua Hin avbröts först på grund av förebyggande order från Chonburi COVID – 19 smittsamma sjukdomskommittén förra året.

https://thepattayanews.com/2020/06/11/pattaya-to-hua-hin-ferry-service-is-still-suspended-pattaya-marine-office-confirms/

Under tiden provkördes en helt ny färjelinje över Thailandbukten från Sattahip till Prachuap Kirikhan (Hua Hin) till Songkhla förra året. Detta är dock fortfarande inte en permanent tjänst och var inte utformad för att vara en ersättning.

https://thepattayanews.com/2020/10/28/sattahip-huahin-songkhla-new-ferry-service-to-be-test-run-next-month/

Färjetrafiken var vid Pattaya Port C vid Bali Hai Pier. Tjänsten drevs av Royal Passenger Liner Co., Ltd. som var det enda företaget för färjetrafiken i hamnen.

Deras två katamaranfärjor transporterade 150 passagerare på ett fartyg och 262 passagerare på ett annat och tog bara en timme och fyrtio minuter per runda till Hua Hin. De hade varit verksamma sedan 2017 men hade plågats av olika problem och svårigheter, samt mindre än förväntat popularitet. Covid-19-pandemin var den så kallade "spiken i kistan" för färjetrafiken.

Idag (10 augustith) Pattayas borgmästare Sonthaya Khunploem sa till Pattaya News reportrar, "Företaget har begärt att häva kontraktet för användning av hamnen eftersom de har varit tvungna att stoppa sin färjetrafik på grund av Covid -19-krisen med de nuvarande restriktionerna och inga inrikes eller utländska turister. Vi vet inte heller när situationen kommer att förbättras eller när exakt turister kan återvända.”

"De kommer att behöva fixa en del strukturer i hamnen till hur det såg ut från början innan deras verksamhet. Det gjordes några renoveringar som företaget ändrade och vissa strukturer uppfyller inte våra standarder. När detta är klart kan de äntligen återföra hamnen till Pattaya City ordentligt, där den troligen kommer att drivas som en vanlig båtbrygga. Det finns inga planer på att återuppta en Hua Hin-tjänst för närvarande från Pattaya." Borgmästaren avslutade.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
3.38 (8 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.