"NIA" frigör SpaceTech-talanger som välkomnar Space Economic Growth

Bangkok 11 augusti 2021 XNUMX – Thailands nationella innovationsbyrå (offentlig organisation) or NIA visar upp 10 SpaceTech-startups från Space Economy Startup Development Program – ‘Space Economy: Lifting Off 2021’ i Demo Day. Programmet syftar till att ta fram talanger för att bli experter inom rymdteknik. Detta inkluderar en möjlighet att använda rymdteknik för att stödja nationell utveckling och stärka världens rymdindustri, som för närvarande är värd 50 miljarder dollar, och den förväntas nå 1 biljon dollar under de kommande 20 åren. Tio utvalda startups kommer att få starkt stöd för att kunna utveckla sina egna satelliter eller bygga SpaceTech-relaterade verksamheter för att minska utlandsimporten.

Dr. Pun-Arj Chairatana, verkställande direktör för NIA sade, NIA har policyn att stödja SpaceTech-startups genom the Rymdekonomi: Lifting Off 2021 program för att förbereda Thailand för rymdekonomin, som för närvarande är värd mer än 50 miljarder dollar, och under de kommande 20 åren kommer värdet att öka för mer än 1 biljon dollar eller ca. à¸¿33 biljoner baht (Källa: Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (Public Organization) eller GISTDA). Detta program kommer att stärka den thailändska rymdindustrin och utveckla mänskliga resurser för att utforska, förstå, hantera och använda rymden. Dessutom ser NIA att rymdekonomin kommer att bli en viktig motor för att driva ekonomin och öka thailändsk BNP i enlighet därmed. Därför har NIA samarbetat med både offentlig och privat sektor för att utveckla, tillhandahålla och använda rymdrelaterade produkter och tjänster, allt från

·          Forskning och utveckling

Tillverkning och användning av rymdinfrastruktur som markstationer

·          Uppskjutning av fordon och satelliter

·          Rymdaktiverade applikationer (navigationsutrustning, satellittelefoner, meteorologiska tjänster, etc.)

·          Den vetenskapliga kunskap som genereras av sådan verksamhet

Dr Pun-arj fortsatte, den Rymdekonomi: Lifting Off 2021 programmet har valt ut 10 startup-team, som alla är intressanta och har potential att bygga det framtida värdeskapandet av rymdekonomin som inkluderar â€ Rymdkompositer,â€: Avancerat material för utrustning för rymdutforskning, “iEMTEKâ€: Antenner för små satellitkommunikationssystem, “OBS SPACE†: Små satelliter för rymdutforskning, "Irissar": Rymdrelaterad radar, utrustning och system, "Halogen" Atmosphere explorer ballong, "Plus IT-lösning": Rymdanalyssystem från satellitbilder för att observera förändringar i geografi och annan användning, "Krypton".: Innovativt kryptonitprojekt som är en utveckling av satellit, "Spacedox": Luftkvalitetsanalyssystem som använder Lora högtflygande ballonger och satellit, "Emone": Orbital hastighetskontrollteknik för att minska mängden rymdskräp och "Triple Adhesive": Lim för rymdutrustning eller verktyg.

Dr. Krithpaka Boonfueng, vice verkställande direktör (innovationssystem) för NIA tillade, den Rymdekonomi: lyfter av 2021 Programmet är en av aktiviteterna i partnerskap med Thai Space Consortium för att driva rymdekonomin genom att gynna SpaceTech-entreprenörer att spela en roll och frodas i rymdindustrin. Detta program har pågått sedan februari 2021. NIA har letat efter begåvade startups som är intresserade av att göra rymdaffärer i Thailand för att gå med i samskapande inkubations- och utvecklingsprogrammet för att skapa en konkret rymdekonomi i Thailand. Som ett resultat ser NIA intressant teknik skapad av thailändare. Dessa talangstartups har tydliga möjligheter att växa inom rymdindustrin. Deras produkter och tjänster skulle kunna utnyttjas och utökas lokalt och internationellt.

För dagens innovativa teknik och affärsmodell pitching, vinnaren av Den bästa startupen inom rymdekonomi: lyfter av 2021 (Bedömd av domare) går till “OBS SPACE†: Små satelliter för rymdutforskning. Den första tvåan går till "Irissar": Rymdrelaterad radar, utrustning och system. Tredje tvåan går till "Plus IT-lösning": Rymdanalyssystem från satellitbilder för att observera förändringar i geografi och annan användning. Och The Popular Startup in Space Economy: Lifting Off 2021 (Bedöms efter röster) is ⠀ œHalogen†: Atmosphere explorer balloon. Efter detta kommer startups att fortsätta arbeta med våra partners för att expandera sin verksamhet inom rymdekonomisektorn.

Det föregående var ett pressmeddelande, deras uttalanden och åsikter är deras egna.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/