Metropolitan Police Bureau sammanfattar "Thalu Fah"-protesten, minst 17 demonstranter greps enligt thailändska människorättsadvokater

FOTO: Thairath

Bangkok -

Metropolitan Police Bureau (MPB) tillkännagav sin översikt över en pro-demokratisk protest, organiserad av "Thalu Fah"-rörelsen, igår, den 11 augusti.

MPB:s biträdande kommissionär Piya Tawichai rapporterade att i början av protesten sågs en grupp demonstranter bränna föremål på gatan vid Victory Monument. Poliser som var stationerade i området vände sig därför till gruppen för att upprätthålla fred och ordning, och hävdade att handlingen bröt mot flera lagar.

Under hela protesten ska demonstranter ha kastat föremål, såsom vattenflaskor, stenar, jättesmällare, fyrverkerier, etc. mot polisstyrkor. Trots att demonstrationen avbröts av arrangören fortsatte några av de återstående demonstranterna att samlas och försöka bryta igenom polisens barriärer och förstöra regeringens fastigheter, enligt polisen.

Konfrontationen mellan båda parter är fortfarande spänd och varade fram till midnatt, vilket också passerade utegångsförbudet och bröt mot CCSA:s restriktioner för att förhindra spridningen av Covid-19.

FOTO: Dailynews

Totalt skadades 8 poliser, uppgav vice kommissarien. De flesta av dem skadades av smällarna som enligt uppgift kastades av demonstranterna. Två andra poliser som inte var inblandade i folksamlingskontrollen ska också ha blivit attackerade av en grupp demonstranter när de återvände till sitt boende.

Enligt Thai Lawyers for Human Rights (TLHR) greps och hölls minst 17 deltagare i två nätter på polisstationen innan de begärde frihetsberövande från domstolen på fredagen. Minst en tonåring greps också.

De arresterade skulle initialt åtalas för en olaglig sammankomst av 10 personer eller fler för att orsaka oro i landet, skada poliser när de utför sina uppgifter, mordbrand och orsaka förlust av egendom. Brott mot nöddekretet, lagen om kontroll av smittsamma sjukdomar, vägtrafiklagen skulle också begås, tillade Piya.

Demonstranter hävdade samtidigt att polisen var alltför aggressiv och använde tårgas och gummikulor utan större oro eller omsorg. Detta inkluderade enligt uppgift att dra av demonstranter från sina motorcyklar, locka demonstranter till arresteringar och andra taktiker som demonstranter hävdade var olämpliga.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.