SAMMANFATTNING: Anti-regeringsdemonstranter håller marscher, demonstrationer, konflikter med brottsbekämpande myndigheter i Bangkok

FOTO: iLaw

Bangkok -

"Thalu Fah"-prodemokratiska demonstranter har arrangerat ytterligare en sammankomst vid Segermonumentet i Bangkok och planerade initialt en marsch till den thailändska premiärministerns hus för att sätta press på hans avgång under två dagar i följd i eftermiddag, den 16 augusti.

Folkmassan av demonstranter strömmade in på Phayathai-vägen vid 3:00-tiden. och iscensätter anti-regeringstal och symboliska framträdanden innan de planerade att marschera till premiärministerns bostäder vid första infanteriregementet.

Under tiden vid Sam Liam Din Deang-korsningen installerades lastcontainrar och taggtrådsstängsel vid korsningen för att blockera demonstranterna från att marschera till sin destination. Det var här flera konfrontationer mellan polis och en liten grupp aggressiva demonstranter hade ägt rum under den senaste veckan.

Bild
FOTO: iLaw

Klockan 4:15 hade protestorganisatörerna "Thalu Fah" tillkännagett en ny överraskningsdestination och påbörjade en planerad marsch till regeringshuset för att undvika den möjliga konfrontationen med polisens väpnade styrkor nära premiärministerns hem.

Bild
FOTO: iLaw

Gruppen ska ha anlänt till Chamai Maruchet-bron nära regeringshuset, där barrikader, tunga polisstyrkor och vattenkanonlastbilar redan var stationerade, eftersom polisen till synes hade förutsett flytten och låg ett steg före demonstranterna. Polisen hade bett dem att skingras inom fem minuter eftersom de bröt mot nödförordningen och smittskyddslagen.

På grund av Covid-19 är alla församlingar, sammankomster, demonstrationer och protester för fler än 5 personer förbjudna i Bangkok. Myndigheterna hävdar att detta inte har något med politik att göra utan är att stoppa spridningen av Covid-19-viruset. Demonstranter håller inte med och hävdar att de har rätt till att deras röster hörs och vidtar försiktighetsåtgärder mot Covid-19 som att bära masker och använda handsprit.

Klockan 5 ​​rapporterades den första användningen av tårgas på protestplatsen efter vad som beskrevs av vittnen som en liten grupp demonstranter som försökte ta ner polisens barrikader. Detta trots att protestorganisatörer ständigt krävde fred och att demonstranter inte skulle kontakta polisen. Thalu Fah-arrangören hade därför avbrutit demonstrationen kort därefter. Några av de återstående demonstranterna försökte nå polisens frontlinjer och slå tillbaka medan några försökte säga åt dem att skingras eftersom det redan var slutet på demonstrationen.

Bild
FOTO: iLaw

Fler tunga styrkor anlände till Sam Liam Din Deang-korsningen där några oberoende demonstranter samlades efter Thalu Fah-demonstrationens slut. Klockan 7 ska högtrycksvattenkanoner med snörad tårgas ha avfyrats mot demonstranterna från Din Daeng-tullen medan de enligt uppgift slog tillbaka genom att kasta smällare och skjuta flashbang-anordningar.

Thailändska medier rapporterade att en ung thailändsk man hade fått en projektilskada i sitt halsområde sent i kväll runt 10:00, möjligen en skottskada, även om detta inte är bekräftat. Det finns blandade rapporter om händelsen och vad som hände, inklusive offrets status, vi kommer att ge ytterligare uppdateringar i morgon bitti eftersom detta är en berättelse under utveckling. Offret fördes till Rajavithi Hospital för medicinsk behandling. Din Daeng-polisen har redan uppgett att de, enligt dem, inte sköt några levande skott och bara gummikulor.

Denna incident inträffade nära Din Daengs polisstation, enligt tidiga rapporter, när demonstranter och polis fortsatte att konfrontera varandra trots ett obligatoriskt utegångsförbud mellan 9:00 och 4:00

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.