Prodemokratiska demonstranter konfronterar polisen i Bangkok i eftermiddag

FOTO: iLaw

Bangkok -

Prodemokratiska demonstranter under "Thalu Fah"-rörelsen som nu har samlats i tre dagar i rad träffades idag igen vid Ratchaprasong-korsningen i Bangkok kl. 3 innan de marscherade till den kungliga thailändska polisens högkvarter.

Demonstranterna sa specifikt att dagens protest var riktad mot polisen, och inte den thailändska premiärministern som med andra senaste protester, över vad demonstranter säger är alltför hårda tillslag mot protestgrupper nyligen.

Marschen började runt 4:04. när gruppen demonstranter sågs lyfta bilder på vad de kallade aggressiva spridningstaktiker och slagord för att kräva kravallpolisen att sluta attackera civila och vara underordnade premiärministern, som de kallade en diktator.

Vid ankomsten till den kungliga thailändska polisens högkvarter började demonstranterna att kasta påsar med rosa färg vid ingången. En vattenkanonlastbil stationerad vid porten ska enligt uppgift omedelbart ha skjutit mot demonstranterna. Demonstranter försökte slå tillbaka genom att kasta vattenflaskor och fler hinkar med färg.

Bild
FOTO: iLaw

Efter en kort period av eskalerande konfrontation hade Thalu Fah-protestorganisatören avbrutit demonstrationen klockan 4. En tung skara poliser sågs på väg ut från högkvarteret och omringa några av demonstranterna. Några lyckades fly till Ratchaprasong-korsningen. En kvinnlig demonstrant ska ha gripits vid huvudkontoret. Polisstyrkan började sedan marschera till korsningen för att blockera vägarna och fånga de kvarvarande demonstranterna trots en kraftig regnskur.

Vid 5:17 fortsatte de återstående demonstranterna att samlas framför Gayson Department Store i korsningen. De sågs sjunga och dansa på vägen, vilket visade att sammankomsten hela tiden skedde utan våld och fredligt. Icke desto mindre närmade sig folkmassapolisen kort efter gruppen och fångade en av demonstranterna. Hans exakta brott var inte omedelbart klart, även om polisen har fortsatt att säga att alla sammankomster med mer än fem personer, såväl som alla typer av demonstrationer, eller sammankomster, för närvarande är olagliga enligt lagar om nöddekret. Polisen hävdar att detta är för att bekämpa Covid-19 och inte har något med politik att göra, men demonstranter har regelbundet varit oense.

Bild
FOTO: iLaw

Under tiden, vid Sam Liam Din Daeng-korsningen, samlades en liten grupp oberoende demonstranter under Din Daeng-tullvägen runt 4:50. De ska ha börjat kasta smällare mot lastcontainrar som satts upp av den kungliga thailändska polisen på Vibhavadi Rangsit Road.

Korsningen har varit en flampunkt av aktivitet och konfrontation mellan demonstranter och brottsbekämpande myndigheter under den senaste veckan, som du kan läsa om genom att klicka här.

Klockan 5 anlände en stor grupp kravallpoliser till platsen och började skjuta tårgas mot demonstranterna för att kontrollera situationen medan demonstranterna enligt uppgift fortsatte att kasta tillbaka fasta föremål och smällare. Spridningen stoppades på grund av allt kraftigare regn.

De återstående demonstranterna, ett 20-tal personer, ska ha flytt från platsen så snart regnet upphörde och polisen lyckades ta kontroll över situationen vid 6:02.

Bild
FOTO: Ittipat Pinrarod

Emellertid avfyrades gummikulor och tårgas igen efter att en liten grupp hårdföra demonstranter fortsatte att samlas framför Din Daeng Flat klockan 6. Konfrontationen slutade inte långt senare, vilket markerade en kortare, mindre våldsam konfrontation än många av de andra senaste protesterna. Ett obligatoriskt utegångsförbud är för närvarande på plats i Bangkok och 52 andra provinser från 28:9 till 00:4 och situationen kom under kontroll runt utegångsförbudet, vilket var mycket tidigare än tidigare nätter då konfrontationer sträckte sig långt in i utegångsförbudet. .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.